Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabaniul „faultat” de CJ, primarul Burlacu premiat la Bucuresti

Pe 31 ianuarie 2012 a avut loc ședința Consiliului Județean (CJ) cu privire la aprobarea bugetului județului. Consilierii județeni au adoptat o hotărâre în 9 ianuarie 2012 prin care orașului Darabani îi era repartizată suma de 491 mii lei, provenită din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, precum și pentru susținerea proiectelor și programelor de dezvoltare locală, pe anul 2012. Hotărârea a fost atacată de către președintele CJ Botoșani, Mihai Țâbuleac. Pe ordinea de zi a ședinței din 31 ianuarie a existat și un punct cu privire la revocarea acelei hotărâri. Consilierii județeni, membri ai USL, au boicotat ședința, pentru a susţine hotărârea inițială.

Este o sumă alocată în batjocură de către liderul PNL Botoșani, deputatul Florin Țurcanu, cel care dirijează distribuirea banilor pe criterii numai de el știute. Având majoritatea în CJ, USL face ce vrea cu banii. Înțeleg, poate are ceva împotriva mea ca persoană, dar acesta nu este un motiv să dezavantajezi un întreg oraș. Ar fi trebuit să se țină cont de numărul de locuitori ai Darabaniului și de problemele care sunt aici. A fost făcută o discriminare crasă între primăriile PSD și PNL din județ. În urma prezentării acestei hotărâri a CJ, în discuţiile cu cetăţenii, toată lumea m-a întrebat care este motivul unei atât de infime alocări pentru Darabani, şi cine se face vinovat de asta. Nu cred că este normal ca Darabaniul, pentru care ar trebui să lupte un senator, un deputat și doi consilieri județeni să primească această sumă derizorie” a declarat  pentru Darabaneni.ro primarul Ghiorghi Burlacu. Spre deosebire de Darabani, orașul Săveni (care a rămas și cu spitalul, deși inițial era în pole-position pentru desființare) a primit 1431 mii lei, Conceștiul 340 de mii, Hudeștiul 705 mii, iar comuna Mihai Eminescu a primit 1231 mii lei, adică aproape de 3 ori mai mult ca orașul Darabani.Dacă pe plan local acesta a fost un insucces pentru primarul Ghiorghi Burlacu, pe plan național acestuia i-a fost acordată la sfârșitul săptămânii trecute, la București, distincția de ”Cel mai activ primar al anului 2011” de către Asociația Orașelor din România. ”Nu înțeleg de ce pe plan local eforturile mele de a face ceva în oraș nu sunt apreciate, iar la nivel național există colegi primari care consideră că activitatea mea în cei aproape 4 ani de mandat a fost una benefică pentru concetățenii noștri. Suma care ne-a fost acordată de CJ nu poate asigura nici măcar plata iluminatului public pentru întreg anul 2012. Va fi foarte greu să supraviețuim în aceste condiții ca instituție. Dărăbănenii sunt supărați și vor să-l taxeze și ei pe dl. Florin Țurcanu la alegerile locale din iunie, când acesta va candida la fotoliul de președinte al CJ. Totuşi, având în vedere discrepanţele ivite la alocări, președintele Consiliului Județean a atacat în instanţa de contencios administrativ această hotărâre, acţiune pe care eu personal o salut. Acum aşteptăm punctul de vedere al acesteia, şi sper că nu vom rămâne cu acest buget total insuficient”, a conchis edilul dărăbănean. (Ionel David)
7:45 pm Miercuri, 08 Februarie, 2012

13 Comentarii la “Darabaniul „faultat” de CJ, primarul Burlacu premiat la Bucuresti”

 1. DarkMyst spune:

  oameni fara mila... doamne aloca la comune de 2 ori mai multi bani decat la oras :| ceretile minte :|

 2. anonim! spune:

  ...mda,cam aja se intampla de cand domnul Turcanu a ajuns undeva mai sus si s-a inhaitat cu toti coruptii darabaniului in frunte cu arosoaie si restul iudistilor din pnl care l-au sustinut pe burlacu in campania din 2008 si acum ii fac campanie lui arosoaie care ar fi trebuit sa fie opozitia si care pt cateva sute de lei ar fi in stare sa si vand sufletul si nu doar sufletul lor!Deci politicieni iubiti din Darabani si Romania,cititi Biblia si verificati ce s-a intamplat cu Iuda sau macar uitati-va la un film daca nu stiti sa cititi si mai apoi ganditi-va daca se merita sa tradati o persoana care v-a intins un deget si voi i-ati infulecat toata palma si la urma ati scuipat-o!Puslamalelor!

 3. Ari.S(t)OCRATE spune:

  Am fost fan PNL la ultimele alegeri desi nu eram de accord cu toti cei din team. Parea ca adie vant de primavara si la Darabani. Erau nimiciti arogantii si coruptii, putorile si lichelele(vezi primarul Arosoaie). PNL ne aducea speranta. Dar PNL Darabani(Criclevit,Cretu,Andronic&Co) revine cu o lovitura. Ne-a tras-o “de ne-a julit”. Ei il sustin acum pe Harap Alb. Cum cine e??? Cornel Arosoaie bineinteles. Cel mai curajos, intelept si INCORUPTIBIL dintre DARABANENI. BRAVO!!!! Cuvintele sunt prea putine ca sa-mi exprim greata pe care ne-o provocati!!! AM CREZUT IN VOI NEMERNICILOOOOOR!!!!!!

 4. marius spune:

  Domnule Burlacu, unicul vinovat pentru care Darabaniul nu a primit suficienţi bani eşti dumneata. Cum îţi explici că Săveniul, Ipoteştiul, Păltinişul au sume mai mar canoi, sau apropiate, îţi zic eu: dumneata nu eşti un primar suficient de abil, de diplomat şi descurcăreţ să-ţi faci prieteni. D când ai ocupat Primăria ai făcut numai afaceri avantajoase pentru dumneata, nu pentru primărie! Trebuia să stai la Bucureşti să obţii bani de proiecte, nu în urma grederului, grederul nu dă bani! Mai bine lasă-ne şi du-te de unde-ai venit domnule, de la seră!

 5. Adrian spune:

  Observ din fotografia publicată de d-voastră că d-l Burlacu este foarte încântat de acea "fiţuică" şi că tot dumnealui - culmea ironiei- nu înţelege de ce dărăbănenii nu-i recunosc "meritele". Vreau să-i spun dumnealui cu tot respectul, că în viaţă nu conteaza "brevetele", ci oamenii şi că oricâte "brevete" ar mai aduna dumnealui în arhiva personală, generaţiile viitoare îşi vor aminti de Burlacu ca fiind primarul în timpul căruia s-a închis spitalul... Dacă ar fi avut un "strop" de onoare, acest lucru ar fi trebuit să nu îl facă public. Închei acest modest comentariu cu un citat de Grigore Vieru extrem de sugestiv: "Onoarea merge desculţă prin tăciunii aprinşi fără să-i pese dacă lasă ori nu urme."

 6. marius spune:

  Primarul Burlacu alearga dupa diplome, dar nu il preocupa problemele reale ale comunitatiil ocale.

 7. nebunatec spune:

  NU EXISTA CETATEAN NORMAL LA CAP,IN ORASUL DARABANI,CARE SA NU "APRECIEZE"MINUNATELE REALIZARI ALE FENOMENALULUI SEF,CARE IN 4 ANI DE MANDAT A VORBIT MULT,A PROMIS SI MAI MULT ,A SEMNAT CONDICA LA FIECARE SEDINTA A PRIMARILOR CARE FAC SI ACCESEAZA,CHIAR DACA AL NOSTRU IN 4 ANI NU A ACCESAT SI FINALIZAT NICI MACAR UN SFERT DE PROGRAM GUVERNAMENTAL SAU EUROPEAN.IMI PARE RAU CA MAI SUNT "PUNPICURISTI"AI DEFUNCTULUI PRIMAR DE TRISTA AMINTIRE...NUMIT "CALARETUL FARA CAP",OMUL CARE A RENUNTAT SI S-A REFUGIAT SUB POALELE SOTIEI,"COANA NUTI",UN FEL DE COANA LEANA A LUI "NEA NICU",UITAND IN FINALDE POPULATIA UNEI LOCALITATI CARE A CREZUT CA ACEST .....OM... POATE FACE CEVA SI PENTRU COMUNITATE,NU NUMAI PENTRU EL PERSONAL...!!!

 8. danut spune:

  tovarase gho.burlacu:ceea ce aratati la lume este de adevarat penibil ptr acest brevet c.j.v-a alocat imensa suma de 451 mii lei tovarase ,din aceasta suma aveti cincinalul asigurat k panselute ptr amenajarea spatiilor verzi inca odata tin sa va felicit ptr acest scop nobil,dar nu uitati sa platiti caldura la sera ca altfel ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,sunteti cel mai penibil tovaras alaturi de multi,multi altii

 9. cristidan spune:

  Cel mai activ primar din România?!? Probabil la şedinţele Asociaţiei Oraşelor din România şi atât. Câţi bani a accesat domnul primar din fonduri europene sau din alte surse? Nimic, pentru că dacă ar fi accesat s-ar fi cunoscut, în asfaltarea unor drumuri , în terenuri de sport, în locuri de joacă pentru copii, în canalizare şi aducţiune de apă etc. După patru ani de mandat ai primarului Burlacu, oraşul arată mai rău decât o comună. Mergeţi la Păltiniş, la Suharău, la Hudeşti, sau în alte comune din ţară şi vă veţi convinge că am avut dreptate. După atâtea nerealizări, singura opţiune care i-a mai rămas primarului este să aibă o minimă decenţă şi să nu mai candideze. În caz cotrar, s-ar face de râs şi mai mult.

 10. flavia spune:

  Am deschis netul şi nu mică mi-a fost mirarea când am văzut ce "mare" distincţie a primit primarul Burlacu, auzi, pentru cel mai activ primar din ţară. După ce n-a făcut nimic în mandatul său, jignind şi sfidând pe toată lumea, nici nu mă miră de ce liberalii au bătut palma cu PSD-UL nginerului Aroşoaie. Consider că împreună, PNL şi PSD, adică Uniunea Social -Liberală, vor reuşi, în sfârşit, să readucă, din toate punctele de vedere, Darabaniul la statutul de oraş. Succes USL-ULUI.

 11. claudiu spune:

  Este mare păcat că din cauza incompetenţei lui Burlacu suferă toţi dărăbănenii. Să sperăm că va avea bunul simţ să nu mai candideze, iar dacă o va face va avea un gust amar. Haideţi să mergem cu USL-UL, la locale şi la parlamentare, să schimbăm, cu adevărat, ceva în Darabani şi în România.

 12. stefan spune:

  Diplome de doi lei.Politicieni locali mediocri care umbla numai pentru interesul personal. Sefii de la judet care si-au batut joc cu banii dati orasului Darabani,vor veni peste aproximativ o luna sa ne cerseasca voturile. Avem experienta trista cu reprezentanti in Parlament(Campanu si Strugaru) si Consiliu Judetean(Amitrului,Ignat, Andronic,Bahrin Cristina, Arosoaie Mihai-vice la CJ) cu ajutorul carora suntem batjocoriti la toate nivelurile posibile. In aceste conditii nu mai avem pe cine vota,probabil ar trebui sa apelam la `domnitori` straini.Pacat!

 13. alexa spune:

  este nedrept ca din cauza unui primar sa sufere o intreaga comunitate . sa fim seriosi , sg motiv pt care Darabaniului i s-a alocat o suma de bani foarte mica este primarul Gh. Burlacu care nu este deloc agreat in jud. BT . ar trebui sa fie constient si el de acest lucru si sa se lase de politica...

 14. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare