Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Deputat de Darabani: „La intocmirea bugetului anului 2014, voi milita pentru sustinerea fermelor cu mai multe vaci…”

Investiţiile în echipamente care să permită respectarea acestor condiţii s-au dovedit prea mari pentru ţăranii români, care deţin majoritatea covârşitoare a vacilor de lapte. De-a lungul timpului, s-au obţinut trei derogări de la termenul la care agricultorii trebuie să se conformeze normelor de igienă. Ultima expiră la finele lui 2013. În consecinţă, cei care nu respectă normele europene de igienă nu vor mai putea vinde laptele pe piaţă, ceea ce va avea impact asupra veniturilor agricultorilor. Multe familii de ţărani au ca sursă de venit tocmai banii proveniţi din vânzarea laptelui, iar lipsa investiţiilor în echipamente de igienă – instalaţii de muls şi tancuri de răcire – îi scot de pe piaţă.
Din punctul meu de vedere, crescătorii ar trebui departajaţi în funcţie de numărul de animale pe care le deţin. Cei care pot produce pentru piaţă, cu mai multe vaci, de exemplu mai mult de 10 animale, ar trebui ajutaţi să facă investiţiile în echipamentele de igienă, iar cei cu mai puţine animale să fie ajutaţi de către stat, astfel încât să le fie compensate pierderile din interdicţia de a vinde lapte în surplus pe piaţă. De altfel, tot mai mulţi responsabili din domeniul agriculturii au început să avanseze ideea de a departaja sistemul de sprijin în funcţie de capacitatea fermelor de a produce pentru piaţă sau pentru autoconsum. Noile Politici Agricole Comune, aplicabile din 2014, lasă o mare libertate de mişcare statelor membre să-şi împartă banii pentru susţinerea agriculturii aşa cum consideră că este mai bine”
În judeţul Botoşani, creşterea bovinelor este o activitate agricolă de bază. Ultimele statistici, de la 30 aprilie 2013, arată că în România sunt 2.208.217 bovine. Judeţul Botoşani se află pe locul doi, după Suceava, în ceea ce priveşte numărul de animale deţinute, cu 107.691 de bovine. Iar în fermele familiale, nu în firme sau alte forme asociative, există 106.306 animale.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”