Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Deputat de Darabani dixit: „Trebuie sprijiniţi şi crescătorii de animale afectaţi de secetă”Costel Şoptică, deputatul liberal al Colegiului Darabani, va propune Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor elaborarea unui set de măsuri care să vină în spijinul crescătorilor de animale afectaţi de secetă.

„Seceta nu afectează numai culturile agricole, ci şi sectorul zootehnic. Botoşani se află pe locul doi în topul judeţelor cu cele mai mari efective de bovine, astfel că impactul economic al secetei este foarte mare în cazul crescătorilor de animale. Până acum, Guvernul condus de premierul Victor Ponta a anunţat că se preocupă numai de situaţia sectorului vegetal, fără a lua în calcul faptul că şi animalele rămân fără hrană. Lipsa apei a afectat în egală măsură păşunile, culturile de porumb şi floarea soarelui, astfel că animalele nu mai au ce mânca”, a declarat Costel Şoptică.

Datorită secetei, în judeţul Botoşani s-a înregistrat o situaţie alarmantă. Agricultorii au fost nevoiţi să-şi vândă animalele pentru că nu aveau ce să le dea de mâncare.

„Situaţia este de două ori critică pentru crescătorii de animale. În primul rând, prin renunţarea la animale, fermierii rămân fără surse de venit, astfel că ei vor trebui să fie sprijiniţi de către stat, cu costurile bugetare necesare. Pe de altă parte, intermediarii profită de situaţia disperată în care se află crescătorii şi oferă preţuri derizorii pentru animale. În Botoşani, preţul de achiziţie pentru vite a scăzut la jumătate, ceea ce afectează în mod direct capacitatea fermierilor de a relua activitatea de creştere a animalelor în condiţii normale. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în cazul crescătorilor de porci, care nu mai pot întreţine efectivele din cauza lipsei hranei. Pe de altă parte, preţurile la furaje au explodat în ultima perioadă”, a apreciat parlamentarul liberal.

„Şoptică va propune comisiei de specialitate din cadrul Partidului Naţional Liberal efectuarea unei analize a efectelor secetei asupra sectorului zootehnic. La începutul sesiunii parlamentare, va sesiza şi Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor pentru elaborarea unor proiecte legislative, care să susţină crescătorii de animale afectaţi de secetă, pe modelul anunţat de autorităţi în cazul culturilor vegetale calamitate de aceeaşi secetă” se precizează într-un comunicat de presă
Te-ar mai putea interesa si:  Costel Şopticăjudetul Botosanisecetacrescatori de animale
9:52 pm Vineri, 14 August, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare