Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Și dărăbănenii dau o mână de ajutor refugiaților din UcrainaDărăbănenii nu au rămas indiferenți la suferința vecinilor din Ucraina, care au fost nevoiți să-și părăsească locurile natale din cauza războiului declanșat de o minte bolnavă. Până acum, ucrainenii au stat puțin la Darabani, ei plecând în alte localități din România sau luând calea străinătății.

”S-a amenajat cu sprijinul celor de la ISU Botoșani care ne-a sprijinit cu cca. 70 de paturi acest centru de primire a refugiaților din Ucraina în spațiul unde a funcționat Centrul de vaccinare. Societatea civilă ne-a ajutat foarte mult. Oamenii au ajutat cu pilote,perne, pături, tot ce a fost nevoie, inclusiv hrană și apă. Ei sunt în tranzit. Aseară s-au cazat 20 și ceva de persoane, care au plecat astăzi, apoi au venit alții. Acum funcționăm cam la jumătate din capacitate” a declarat, luni la prânz, pentru Darabaneni.ro, Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

Edilul șef al urbei de pe malul Prutului susține că oamenii aflați în suferință din cauza războiului au asigurat strictul necesar la Darabani. ”Am primit nenumărate telefoane din județ și din țară. Deocamdată cred că nu mai este nevoie de nimic. Au tot ce le trebuie. Acum suntem în regulă. Dacă, ferească Dumnezeu, se prelungește această criză 3 săptămâni-o lună de zile, atunci lucrurile se vor schimba. Nu știm ce aflux de cetățeni va fi. Deocamdată facem față” a mai precizat Gîrbaci.”Dacă aveți la cunoștință situații despre persoane care vin din Ucraina, aflate în dificultate, vă rugăm să îi îndrumați către Sala de Sport Darabani (ieșirea spre Păltiniș). Număr contact centru: 0712 011 118anunță autoritățile locale pe pagina de socializare a Primăriei.Se impune amintit aici solidaritatea de care au dat dovadă mai mulți antreprenori și persoane private din Darabani și împrejurimi, care fie au oferit o masă caldă, au dus hrană și bunuri de primă necesitate în vamă sau au transportat cu mașina persoane fugite din calea războiului. Acești oameni au înțeles cel mai bine cuvintele biblice: „Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat”.

Deoarece s-au adunat stocuri consistente de alimente și produse de primă necesitate, este foarte important ca persoanele care vor să ajute în continuare, să ia contact cu autoritățile locale care gestionează aceste centre de adăpost pentru refugiați, pentru a afla în mod clar de ce anume este nevoie. În aceste momente, pentru a acționa eficient și a evita risipa, comunicarea între mediul privat și autoritățile locale este foarte importantă. (foto: Primăria orașului Darabani)
Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniAlin Girbacirefugiati Ucraina
11:35 pm Luni, 28 Februarie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare