Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Revoluţie cu claxoane, motoare turate, pancarte şi steaguri: „Vă plătim să ne slujiţi, nu să ne batjocoriţi” FOTO & VIDEOO manifestare de proporţii a avut loc duminică, începând cu orele 11:00, în comuna Havârna. Sătui să îşi strice maşinile în drumurile pietruite din comună, oamenii şi-au făcut curaj şi au organizat în premieră pentru localitate, dar şi pentru judeţ, un marş de protest pentru reabilitarea arterelor rutiere din zonă. Conform Botoşăneanul, protestatarii au solicitat în principal asfaltarea drumului Balinţi-Tătărăşeni-Gârbeni şi pietruirea drumului Balinţi-Niculcea.

„România, trezeşte-te!”

În jur de 50 de havârneni s-au strâns în centrul satului Balinţi, lângă biserică şi şcoală, de unde, flancaţi de poliţişti, pompieri şi jandarmi, au pornit spre centrul comunei. Au făcut-o în claxoane asurzitoare şi cu motoare turate, trezind aşezarea din letargie. Li s-au alăturat şi doi căruţaşi, tabloul fiind completat de tricolorul, care deschidea cordonul de manifestanţi, de steaguri albe şi de o mulţime de pancarte pe care, printre altele, se putea citi: „E doar începutul, existăm...”, „plătim taxe şi impozite, vrem drumuri bune”, „orice minut contează, orice bănuţ contează”, „Vă plătim să ne slujiţi, nu să ne batjocoriţi” sau „România, trezeşte-te!”.

Principalele revendicări ale protestatarilor au fost asfaltarea drumului Balinţi-Tătărăşeni-Gârbeni şi pietruirea drumului Balinţi-Niculcea.

 Oamenii au fost mobilizaţi de Angel Ciobanu şi Maricel Petrache. „Această iniţiativă noi credem că era normal să o facă d-l primar, să ne scoată în stradă să facem un protest. Dacă nu vrea dialog social, avem proteste stradale. Vă plătim să ne slujiţi, nu să ne batjocoriţi. Nu l-am invitat pe d-l primar, d-lui trebuia să vină din propria iniţiativă. Nu comunicăm în nici un fel. Problema cea mai mare este că vrem să ne creştem copiii sănătoşi, iar jumătate din populaţia comunei Havârna locuim în aceste sate. Înghiţim praf, avem cheltuieli în plus la reparaţiile maşinilor şi de aici pleacă toate”, a declarat pentru Botoşăneanul Angel Ciobanu care a mai precizat că unii oameni au ezitat să participe la marşul de protest de frică să nu-şi piardă ajutoarele sociale.

Marşul s-a terminat în jurul orelor 12:00, la intersecţia cu drumul judeţean care traversează centrul comunei Havârna deoarece până acolo fusese autorizată acţiunea.

Click AICI pentru a viziona mai multe imagini şi un clip de la miting 

Citiţi şi: Locuitorii din Havârna se revoltă: “Din anii 1970 în comuna noastră nu s-a facut nici un metru de drum asfaltat”


Te-ar mai putea interesa si:  Havarnamiting HavarnaBalintiTataraseniprotest HavarnaNiculceaGarbeni
11:28 pm , 21 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare