Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DE VORBĂ CU BUNICII, proiect de suflet la Viișoara GALERIE FOTO


 Trăim într-o lume zbuciumată și parcă prea grăbită, așa încât, uneori, ignorăm faptul că sunt unele lucruri simple, care nu costă nimic și, cărora, dacă le-am da atenție, ne-ar face pur și simplu FERICIȚI. Mă refer la faptul că, din experiența de astăzi, pentru unii oameni deschiderea unei porți și un simplu ,,Bună ziua!” spus din inimă i-a făcut atât de fericiți încât le-au dat lacrimile de bucurie. Nu spun asta doar pentru a impresiona pe cineva, ci o spun pentru a împărtăși bucuria și fericirea pe care le-am trăit astăzi alături de colegii mei de proiect, proiect care a început să fie pus în practică în comuna Viișoara, ne transmite consilier educativ, prof. Cristina-Luminița Ceică. 

Proiectul se numește sugestiv ,,De vorbă cu BUNICII”  și ne dorim a fi mai mult un proiect de suflet, unul care cere implicare emoțională, psihică și fizică. Ca profesor nou în Școala Viișoara mă bucur că am găsit oameni, colegi care m-au înțeles și m-au primit cu brațele deschise, colegi cu care iată că pot realiza astfel de proiecte de suflet. Proiectul a venit la inițiativa Primăriei Viișoara, reprezentată de către d-na secretară Botez Alexandra și d-l primar Rîmbu Laurențiu Constantin. ,,De vorbă cu BUNICII”  este un proiect de voluntariat, de colaborare primărie - școală, care implică cadre didactice, copii, părinți și care are întreaga susținere a conducerii școlii. Dintre cadrele didactice care se implică în acest proiect menționăm pe Moscalu Maria, Epure Violeta, Hurmuz Despina, Bahrin Denise Layla, Ceică Cristina Luminița, iar dintre părinții care astăzi s-au implicat, pe lângă părinții copiilor prezenți la activitate, menționăm pe Chiorescu Giorgiana. De asemenea, din partea primăriei s-a implicat, trup și suflet, asistentul medical comunitar Alina Haldan.



Ne propunem să vizităm BUNICII singuri din diferite motive, fie că cei dragi au plecat la cele sfinte, fie sunt plecați departe de ei, pe alte meleaguri. Vrem să stăm de vorbă cu ei, să le ținem de urât pentru câteva ore, să le punem întrebări, să le ascultăm poveștile de viață, și dacă putem, să-i ajutăm la unele treburi (să le aducem o găleată de apă, să le cumpărăm o pâine, medicamente etc). Astăzi s-a desfășurat prima ,,vizită la BUNICI”  vizită care a fost deosebit de emoționantă. BUNICII au fost deosebit de încântați să vadă că le vin atât de mulți ,,musafiri” (pentru că așa am fost numiți de către ei), că le-am umplut curtea. Așa, ca la prima vizită, nu ne-am dus cu mâna goală, le-am dus și un mic pachețel. Au fost bucuroși că i-a vizitat d-l primar Rîmbu Laurențiu, dar la fel de încântați au fost și de prezența copiilor plini de curiozitate și dornici să le asculte istoria vieții lor. Cadrele didactice le-au fost alături și i-au îndrumat.

Prima vizită a fost realizată la 9 BUNICI din Viișoara Mare, având vârste cuprinse între 80 și 100 de ani, unii mai în putere, alții chiar imobilizați la pat.
A fost o zi ca o filă de poveste, însă o poveste adevărată, TRĂITĂ din plin și, împreună, de copii, părinți și, mai ales de BUNICI.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini




Te-ar mai putea interesa si:  Cristina Luminita CeicaScoala ViisoaraLaurentiu Rimbu
6:49 pm , 25 Iulie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare