Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Comisar sef Florin Gavril: „Legea este pentru toti”Un proiect de hotărâre de Consiliu Local din şedinţa ordinară din 27 septembrie prevedea rezilierea contractelor de concesiune a terenurilor atribuite în 2006 fostului şef al Poliţiei Darabani, Florin Gavril, şi dr. Mihai Leuştean care a decedat în vara anului trecut. Proiectul a fost respins pentru că nu a întrunit cele 2/3 necesare, chiar dacă 9 din cei 15 consilieri prezenţi au votat în secret pentru.

La şedinţă a participat şi comisarul şef Florin Gavril, ofiţerul care a condus Poliţia Darabani în 2006 şi 2007, şi care în prezent activează în cadrul IPJ Suceava. Poliţistul a contestat intenţia administraţiei publice locale, fiind contrariat de faptul că doar aceste două terenuri au fost aduse în discuţie de edilii locali. „Am rămas surprins că nu am fost anunţat de rezilierea acestui contract. Când a trebuit să plătesc impozit, am primit citaţie, m-a găsit Primăria. Acum nu m-a putut găsi. Contractul nu prevede un termen pentru construcţie. Dacă acest pământ este necesar pentru un bloc de locuinţe, pentru locuinţe sociale, pentru un scop nobil, eu renunţ acum la acest teren. Vrea cineva să-şi facă o vilă frumoasă acolo? Poate o să revin în Darabani cu servicul sau o să mă stabilesc aici pentru că este o zonă frumoasă. Pe toate terenurile concesionate s-a construit într-un an de zile? Legea este pentru toţi” a spus Gavril.Consilierul Mihai Gîrbaci a menţionat că această speţă nu este de competenţa Consiliului Local, de aceeaşi părere fiind şi Petrică Hrimiuc, preşedintele Comisiei pentru administraţie publică locală. Paulică Zahariea, secretarul oraşului Darabani, a invocat art. 36 din legea 50 la acest proiect de HCL: „Persoanele fizice şi juridice care beneficiază de astfel de teren sunt obligate să-şi ridice autorizaţie de construcţie şi să înceapă construcţia în termen de cel mult un an de zile de la obţinerea actului de concesiune a terenului” a spus Zahariea. Primarul Corneliu Aroşoaie a recunoscut că nu doar aceste două terenuri sunt în acestă situaţie. „Personal nu am nimic cu nimeni” a precizat edilul şef al urbei.

Dan Tîrniceru Ifrim, care s-a abţinut la toate punctele de pe ordinea de zi a CL, dar s-a revanşat la Diverse, şi-a exprimat şi el punctul de vedere în acest sens. „D-l Mihai Leuştean a fost în slujba Spitalului Orăşenesc timp de 30 de ani. După ce a murit dăm cu piciorul în el? Poate peste 3-4 generaţii consilierii locali vor propune ca str. 1 Decembrie să se numească Dr. Mihai Leuştean” a spus Tîrniceru. Deoarece comisarul Florin Gavril se afla în sală, edilii locali au decis ca votul să fie secret. 9 consilieri au votat pentru, 4 împotrivă, iar 2 s-au abţinut. Lucian Florea, preşedintele Comisiei de validare a comunicat asistenţei verdictul: „Fiind vorba de patrimoniu şi fiind necesare 2/3  din voturi, proiectul a picat” a precizat Florea. Gavril a răsuflat uşurat şi a părăsit sala, salutându-i respectuos pe consilieri la plecare.
6:00 pm Sambata, 29 Septembrie, 2012

2 Comentarii la “Comisar sef Florin Gavril: „Legea este pentru toti””

  1. cristi spune:

    domnule consilier,dar si tatal meu a fost doctor si nu ia=ti dat nici unei strazi numele lui,asa ca domnule consilier eu te rog pe tine si pe ceilalti tovarasi care luati bani din visteria orasului an fiecare luna degeaba'''''......sa va concentrati pe,probleme acute'\\'\''\'\si plus de asta leustean a fost un felcer mai bun decat altii si atat .

  2. gogu spune:

    si in dreapta tatalui cine sta

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare