Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Un 2019 pesimist?

Anul 2019 începe sub auspicii sumbre. Așa cum anticipam, dar am stat să aștept confirmarea, botoșănenii rămân în continuare izolați în România. Mai mult, sunt și persiflați pe la televizor de către cei pe care i-au trimis în parlament. Bugetul de anul acesta este o catastrofă pentru nordul Moldovei. O realitate dovedită și prin faptul că pesediștii nici nu au mai avut curajul vină iar cu acele comunicate de presă, prin care promiteau marea cu sarea.

Grija de oameni a fost abandonată total, sunt angajați în lupte prea mari pentru a-i mai interesa altceva. Toată „armata roșie” este mobilizată pentru a salva nava din punct de vedere politic și a-și păstra liderii în libertate. Din păcate opoziția lipsește cu desăvârșire. Unii au scaune prea călduțe pentru a mai continua lupta politică. Pe termen lung, o anumită simbioză cu PSD pare că le convine mai mult. Acest lucru este tot mai evident și la Botoșani.

Am lăsat să treacă sărbătorile pentru a pune pe hârtie câteva gânduri la început de an. Un anumit sentiment de revoltă a existat întotdeauna, dar așa intens, ca acum, niciodată. În anii din urmă încercam să privesc la viitor cu oarecare speranțe, rezerva s-a terminat. Nu mai este. Când drumurile de la Iași spre casa părinților au devenit o luptă pentru supraviețuire, când cei care au furat primesc despăgubiri pentru că au fost deranjați și au stat prin pușcării, când întregi categorii socio-profesionale sunt abandonate, când în trei ani nu s-a cheltuit un leu pe programe pentru tineri, la ce să mai speri? Gândurile la început de an sunt mai negre ca niciodată. Infatuarea proștilor a crescut atât de tare încât nu mai este loc de diplomație.

Politicieni care și-au votat salarii și pensii speciale ne sfătuiesc să ne luăm mai multe slujbe, dacă vrem să avem un venit consistent la bătrânețe. Statul nu poate da la toată lumea, doar lor.  Am ajuns în momentul în care onestitatea și buna credință trebuie să fie salvate, chiar și prin mijloace lipsite de onestitate. Americanii aplică acest principiu în politica externă de zeci de ani, pentru români a venit momentul să o aplice în viața de zi cu zi.Avem orașe întregi în care segmentul de populație între 20 și 45 de ani nu mai există. La fel cum avem instituții ce colcăie de funcționari analfabeți, cu studii la universități fantomă, cu părinți în politica mare. Acești infatuați, acești guguștiuci, aceste fătuce de bani gata fac strategii, se „gândesc” la dezvoltarea României, aplică politicile fiscale, supraveghează industria medicamentului. Tot ei își pun cocarde tricolore și se dau patrioți. Mai mult, te muștruluiesc bine dacă îndrăznești să le atragi atenția că înaintașii, la care se închină cu atâta ipocrizie, ar fi preferat mai multă decență și bun simț. Pentru că își datorează funcțiile exclusiv șefilor de sus, aceste marionete sunt în stare de multe lucruri murdare.

Problema unor zone defavorizate, precum este Botoșaniul, constă, nu atât în politicile defectuoase ale centrului, care au rolul lor important, ci și în oamenii pe care îi scoate în față. Pentru a rămâne pe funcții aceștia se ceartă cu toți cei care arată că realitatea din zonă nu este nici pe departe roz, că se simte nevoia unor investiții serioase. Mai mult, sunt în stare să te acuze că nu îți iubești deloc locul natal.

Începutul lui 2019 nu lasă loc de prea multă lumină. După un centenar ratat, urmează un an care va scoate în public și mai multă mizerie. Pentru a se salva de la pușcărie, pentru a își conserva clanurile mafiote, unii „patrioți” vor apela la mijloace abjecte. Nu vor avea limite pentru că nu au conștiință. Cifrele cu miile de morți pe șosele nu-i interesează, cum nu-i interesează nici școlile cu toalete în curte, nici altele. Tot ce contează pentru ei este să poată pescui liniștiți la Belina, ori la Eșanca (depinde de nivelul la care ne raportăm), să le cânte maneliștii la ureche, iar slugile să le aducă ofrande și să le pupe mâna dreaptă, într-un ritual mafiot de prost gust. (Alexandru D. AIOANEI)
9:43 pm , 03 Februarie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare