Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Tinerii si cartilePerioadele de tranziţie s-au caracterizat mereu în istorie prin bulversări sociale şi o răsturnare a sistemului de valori. Vedem adesea la tinerii din jurul nostru o lipsă de orizont, de orientare. Mulţi dintre cei de vârsta adolescenţei nu au încredere în propriile forţe, propriile idei. Nu au curajul să viseze că pot, nu au puterea să îndrăznească. În acest mediu trivial şi materialist prin excelenţă este tot mai greu să alegi o linie de evoluţie profesională care nu poartă valenţe mercantile evidente. Atunci când tinerii au aptitudini artistice sau înclinaţii spre discipline umaniste le lipseşte curajul de a aşi cultiva talentele sau harul cu care sunt înzestraţi. Foarte rar, cei cu talente extraordinare sunt şi încurajaţi de cei apropiaţi. A dărui timpul lecturilor, a acorda atenţie cărţilor, a investi timp în artă, în creaţie, pare să fie privit cu rezervă de către mulţi dintre noi.

Am ajuns în situaţia în care cartea nu mai reprezintă o valoare socială, şi din păcate acest lucru nu se petrece doar la cei tineri. Şi cei mai maturi au început să alunge lectura din cetate. La ce folos să citeşti, dacă asta nu îţi aduce nici un ban? Mai grav e că este încurajat şi în rândurile tinerilor acest dispreţ faţă de livresc.
Recunosc, tinerii de astăzi nu prea mai citesc, nu mai sunt ca generaţiile anterioare care găseau în discuţiile despre cărţi un motiv să se întâlnească, dar nu cred că explicaţia cu internetul este singura viabilă şi adevărată. Şi nu cred că generaţiile actuale sunt lipsite de aceiaşi personalitate. Ba din contră, cred că apetitul pentru cunoaştere este mai mare astăzi ceea ce poate fi un teren fertil pentru cultivarea lecturii. Nu cred în ideea că tinerii refuză să citească şi că se pregătesc din ce în ce mai puţin.Cred că o dorinţă interioară de cunoaştere există în fiecare din noi, ea iese la suprafaţă în funcţie de educaţia primită. Nu vom avea niciodată generaţii tinere puternice dacă îi vom educa în ideea că adevăratul scop în viaţă este un serviciu plătit bine şi cu puţine responsabilităţi. Dacă nu vom cultiva puterea de sacrificiu a noii generaţii, dacă nu-i vom învăţa că verticalitatea şi respectul sunt adevăratele valori, dacă le vom imprima un cult al muncii şi responsabilitatea pentru propriile fapte, atunci vom avea şi tineri care citesc şi tineri care pun preţ pe cărţi şi pe valorile perene. Viitorul nu stă în clădirile pe care le construim ci în generaţiile pe care le educăm, iar o personalitate se poate forma şi prin intermediul  „marilor cărţi”. Care sunt „marile cărţi”? Acelea care ne ajută să ne regăsim mereu, să ne construim un eu propriu şi ne dau energia de a merge mai departe. (Alexandru D. Aioanei)

3:56 pm , 19 Februarie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare