Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Susținere cu miros de tazâc

În efortul său disperat de a ține partidul strâns, cu ajutorul căruia să lupte împotriva justiției, Liviu Dragnea a convocat pentru luna aceasta un congres extraordinar al PSD. Cam așa au făcut toți marii dictatori, de la Stalin la Ceaușescu, când au simțit că puterea totală le cam scapă din mâini. Este o practică des întâlnită la oamenii care dețin puterea dar nu mai au nimic de oferit. Prin mijloace ce combină șantajul, coerciția și curtarea, acești lideri convoacă adunări care să-i aduleze și, implicit, să-i relegitimeze în funcțiile pe care le au

Înainte de marea întâlnire socialistă apele sunt relativ liniștite, mult mai liniștite decât te-ai fi așteptat înaintea unui eveniment care aduce în haită miros de putere. Au apărut în spațiul public și unele mici mârâieli, dar care nu au nici o șansă să atenteze la pudoarea și neprihănirea masculului alfa. Tot mai multe organizații județene PSD au ieșit în față ca să-și arate susținerea față de marele lider (infractor – n-o spun eu, o spun instanțele). Printre structurile teritoriale care s-au grăbit ca.... la pat s-a numărat și organizația PSD Botoșani. În teorie este normal să-ți arăți sprijinul pentru o tabără sau alta într-un partid politic. Problema este că, la Botoșani, această formă de manifestare a obedienței politice are un puternic miros de tazâc. Da, e vorba de acel combustibil, din biomasă, probabil foarte ecologic, folosit mai ales în jumătatea estică a județului, și care, pentru această zonă, nu este altceva decât simbolul unei sărăcii crase.Spectacolul acela jalnic, cu discursuri demne de 23 August și 30 Decembrie (Ziua RPR – pentru cei care au uitat istoria propriului partid), de la organizația PSD Botoșani, în care și-au arătat susținerea pentru „marele lider” nu ar fi ridicolă dacă județul ar fi conectat la marile investiții naționale. Lipsește o dezbatere serioasă privind extinderea alimentării cu gaz, a eficientizării circulației în punctele vamale, a conectării județului la marile căi de comunicații rutiere și feroviare. Ați văzut vreun parlamentar botoșăănean să vorbească la fel de hotărât despre necesitatea ca Moldova să fie conectată cu celelalte provincii prin autostrăzi, a vorbit careva despre modernizarea căilor ferate din zonă? Nu. De ce? Pentru că totul este frumos la Botoșani. În județul care se pregătește să asfalteze un drum județean strategic, ce vine de nicăieri și duce către nicăieri, jumătate din sate încă se încălzesc cu tazâc. De aici ne-a luat marea guvernare PSD-ALDE, aici ne va lăsa. (Alexandru D. AIOANEI)

P.S.: Faptul că la Darabani, un investitor străin va deschide o făbricuță este un lucru îmbucurător. Sperăm să fie prima dintr-o serie de investiții viitoare, care să contribuie la creșterea nivelului de trai în zonă. Însă, mă gândesc acum, ce s-ar fi întâmplat dacă acești francezi veneau înainte de iunie 2016? Până nu frigeau câteva caserole de mici la Eșanca, nu prindeau aprobările necesare pentru fabrică în veci.
   
   

10:10 pm Luni, 05 Martie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare