Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Spitalul avea candva si angajatiSpitalul Orăşenesc din Darabani a revenit din nou în atenţia noastră. Pe zi ce trece zvonurile unei redeschideri devin tot mai realiste. Ar fi pierdere de timp să justificăm existenţa unui asemenea spital într-un oraş ca Darabanii. Desfiinţarea de anul trecut a fost un abuz, lucru pe care în tot acest timp din ce în ce mai mulţi locuitori ai oraşului şi din zonele limitrofe au început să-l resimtă. Nu are rost să facem o cronologie a evenimentelor, dar o serie de lucruri se impun amintite acum, la mai bine de un an. Pentru că unii dintre concitadinii noştri, şi trebuie să o spun chiar dacă nu este un lucru cu care să te mândreşti, s-au bucurat de desfiinţarea unităţii sanitare. Foarte mulţi domni de bine dar şi de speţă mai joasă au simţit atunci o satisfacţie internă când au aflat că o parte din angajaţii spitalului îşi vor pierde locul de muncă. Poate acest fapt intră în natura rasei umane să te se bucuri de răul celuilalt însă, unele din persoanele respective nu trebuie să uite că atunci când au fost obligaţi să iasă la pensie anticipat, pentru că li s-au redus posturile, au primi sute de milioane de lei salarii compensatorii.S-a scris şi s-a vorbit mult în ultimul an despre desfiinţarea spitalului din Darabani, dar nimeni nu a adus în discuţie problema foştilor angajaţi care au rămas fără un loc de muncă. Într-un dispreţ total faţă de om, fosta putere a manipulat lucrurile în aşa fel încât personalul nemedical al spitalului să nu mai fie integrat în vreo altă unitate, dar nici să nu primească salarii compensatorii. Unele persoane în cauză au ajuns ca după ptreizeci de ani de vechime în muncă să primească o pensie de aproximativ 400 de lei, şi asta după ce trei luni au fost în concediu fără plată şi apoi în şomaj. De persoanele acestea nu s-a interesat nimeni. Niciun pretendent la fotoliul de primar sau la altă funcţie nu a vorbit despre oamenii care au rămas fără loc de muncă şi pentru care autorităţile nu s-au grăbit să caute soluţii. Istoria Spitalului din Darabani din ultimul an are şi această dimensiune, care  nu a fost adusă în discuţie până acum. Dacă fosta putere a uitat, să sperăm că aceasta de acum îşi va aduce aminte că Spitalul din Darabani a avut cândva şi angajaţi! (Alexandru D. Aioanei)
4:03 pm , 15 Iulie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare