Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
COMENTARIUL SAPTAMANII Ridicolul unei drame

Nu ştiu dacă este o întâmplare sau dacă ţine de natura societăţii noastre, dar românii au un talent deosebit în a ridiculiza orice dramă, oricât de mult ar afecta aceasta o persoană sau, în cazul nostru, o comunitate. Nu ştiu cât este de potrivit a aduce în discuţie din nou problema Spitalului Orăşenesc Darabani, dar consider că la un an de la desfiinţare se impune, dacă nu o reevaluare a situaţiei, măcar o readucere în discuţie a problemelor sociale pe care le-a provocat evenimentul, tragic pentru multă lume. Nu vreau să vorbesc despre chestiuni care au fost dezbătute şi întoarse pe toate feţele, dar cert este că acum localitatea noastră nu are nici acel spital în care mulţi nu aveau încredere şi nu au nici mult invocatele centre de permanenţă. Ni s-a promis, asta nu înseamnă că noi am şi crezut, că vom avea centre medicale moderne şi operative, mai economice pentru bugetul statului. De asemenea, toţi mai marii noştri susţineau sus şi tare că nimeni nu îşi va pierde locul de muncă în urma comasării spitalelor. Realitatea crudă, de care ne lovim ne un an de zile este că nici acele centre medicale nu au apărut şi în acelaşi timp tot personalul nemedical a rămas fără loc de muncă. Două sunt păcatele administraţiei locale, judeţene sau centrale, unul că nu s-a reuşit înfiinţarea acelui centru multifuncţional de sănătate şi doi, că nu s-a interesat deloc de soarta celor rămaşi fără serviciu în urma „marii reforme”.
Pentru că vorbeam la început de ridicol, după ce ecourile închiderii Spitalului se stinseseră destul de mult apare un anunţ straniu şi de-a dreptul ridicol prin care se scoteau la licitaţie produse alimentare din fosta bucătărie. Nimic mai înjositor şi mai penibil pentru actorii acestei telenovele, cu atât mai mult cu cât bâlbâielile lor în gestionarea crizei din primăvara trecută le-a atras oprobriul public. Din munca şi sacrificiile a sute de oameni în decursul a zeci de ani astăzi a rămas doar un borcan de zarzavat sărat şi nişte cartofi neîncolţiţi. În plus pe poarta pe care altă dată intrau ambulanţele acum este un lacăt cu o panglică de o culoare foarte sugestivă. Într-o comună de lângă Darabani se implementează un proiect de sute de mii de euro, iar noi punem funcţionarii să facă licitaţii pentru zarzavat, paste făinoase, ulei, cartofi. Atât suntem în stare, atât putem să face în aceste condiţii şi cu acest capital uman. Sunt foarte curios ce se va întâmpla în iunie, după ce ultimii patru ani ne-au lăsat cadou pentru viitor o poartă închisă şi un lacăt pe ea. Dacă mai sunt şi alte realizări notabile, vă rog să mă anunţaţi! (Alexandru D. Aioanei)
2 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Ridicolul unei drame”
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
Este trist să fii primar într-o comunitate în care 85 % dintre cetăţeni te dispreţuiesc, dar este şi mai trist faptul că d-l primar nu conştientizează acest lucru şi că în continuare consideră că poate fi util comunităţii. Mulţumesc...
Este trist ca am votat un senator din orasul Darabani, care a desfiintat 100 de locuri de munca si a lasat 35000 de locuitori ai colegiului in care a fost ales, sa alerge la spitalul Saveni, pentru cativa arginti pe care-i primeste pentru centrul de permanenta. La felul cum suntem tratati la acest centru(nu exista medici tot timpul) ar trebui desfiintat si sa trecem la leacuri babesti ca avem mai multe sanse.
Ultimele articole
Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »
Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »
De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »
Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »
Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »