Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Ridicolul unei drameNu ştiu dacă este o întâmplare sau dacă ţine de natura societăţii noastre, dar românii au un talent deosebit în a ridiculiza orice dramă, oricât de mult ar afecta aceasta o persoană sau, în cazul nostru, o comunitate. Nu ştiu cât este de potrivit a aduce în discuţie din nou problema Spitalului Orăşenesc Darabani, dar consider că la un an de la desfiinţare se impune, dacă nu o reevaluare a situaţiei, măcar o readucere în discuţie a problemelor sociale pe care le-a provocat evenimentul, tragic pentru multă lume. Nu vreau să vorbesc despre chestiuni care au fost dezbătute şi întoarse pe toate feţele, dar cert este că acum localitatea noastră nu are nici acel spital în care mulţi nu aveau încredere şi nu au nici mult invocatele centre de permanenţă. Ni s-a promis, asta nu înseamnă că noi am şi crezut, că vom avea centre medicale moderne şi operative, mai economice pentru bugetul statului. De asemenea, toţi mai marii noştri susţineau sus şi tare că nimeni nu îşi va pierde locul de muncă în urma comasării spitalelor. Realitatea crudă, de care ne lovim ne un an de zile este că nici acele centre medicale nu au apărut şi în acelaşi timp tot personalul nemedical a rămas fără loc de muncă. Două sunt păcatele administraţiei locale, judeţene sau centrale, unul că nu s-a reuşit înfiinţarea acelui centru multifuncţional de sănătate şi doi, că nu s-a interesat deloc de soarta celor rămaşi fără serviciu în urma „marii reforme”.Pentru că vorbeam la început de ridicol, după ce ecourile închiderii Spitalului se stinseseră destul de mult apare un anunţ straniu şi de-a dreptul ridicol prin care se scoteau la licitaţie produse alimentare din fosta bucătărie. Nimic mai înjositor şi mai penibil pentru actorii acestei telenovele, cu atât mai mult cu cât bâlbâielile lor în gestionarea crizei din primăvara trecută le-a atras oprobriul public. Din munca şi sacrificiile a sute de oameni în decursul a zeci de ani astăzi a rămas doar un borcan de zarzavat sărat şi nişte cartofi neîncolţiţi. În plus pe poarta pe care altă dată intrau ambulanţele acum este un lacăt cu o panglică de o culoare foarte sugestivă. Într-o comună de lângă Darabani se implementează un proiect de sute de mii de euro, iar noi punem funcţionarii să facă licitaţii pentru zarzavat, paste făinoase, ulei, cartofi. Atât suntem în stare, atât putem să face în aceste condiţii şi cu acest capital uman. Sunt foarte curios ce se va întâmpla în iunie, după ce ultimii patru ani ne-au lăsat cadou pentru viitor o poartă închisă şi un lacăt pe ea. Dacă mai sunt şi alte realizări notabile, vă rog să mă anunţaţi! (Alexandru D. Aioanei)
9:25 am Sambata, 07 Aprilie, 2012

2 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Ridicolul unei drame”

  1. Adrian spune:

    Este trist să fii primar într-o comunitate în care 85 % dintre cetăţeni te dispreţuiesc, dar este şi mai trist faptul că d-l primar nu conştientizează acest lucru şi că în continuare consideră că poate fi util comunităţii. Mulţumesc...

  2. alegator spune:

    Este trist ca am votat un senator din orasul Darabani, care a desfiintat 100 de locuri de munca si a lasat 35000 de locuitori ai colegiului in care a fost ales, sa alerge la spitalul Saveni, pentru cativa arginti pe care-i primeste pentru centrul de permanenta. La felul cum suntem tratati la acest centru(nu exista medici tot timpul) ar trebui desfiintat si sa trecem la leacuri babesti ca avem mai multe sanse.

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare