Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Politizare si debusolare in educatie

Unul din domeniile care au stat cel mai mult în atenţia publică după căderea Guvernului Ungureanu a fost Educaţia. După ce doi dintre miniştrii desemnaţi au fost demişi, în urma unor scandaluri de plagiat şi conflicte de interese, a urmat epurarea politică a inspectoratelor. Practică de tristă amintire, demiterea şi numirea funcţionarilor pe criterii politice şi crearea unei ierarhi bazate pe obedienţă şi servilism, este flagelul cel mai nociv care afectează învăţământul românesc. Nu pregătirea şi competenţele contează, ci funcţia în partid şi capacităţile de adaptare şi slujire a partidului aflat la putere. Într-o săptămână, inspectoratele s-au umplut de secretari sau vicepreşedinţi de partid de la judeţ. Această practică a fost aplicată de toate formaţiunile politice ajunse la guvernare, iar când o persoană rezistă în funcţia de conducere mai multe guvernări ni se pare suspicios. Mai grav este că o anumită parte a funcţionarilor s-au obişnuit cu această ciclicitate a funcţiilor şi nu se supără să mai ia pauză de doi sau trei ani de la un post pentru a-şi încărca bateriile.

Peste toate acestea, au venit confuziile din jurul clasei pregătitoare, înscrierea la bacalaureat sau sesiunea specială a acestui examen, manipulată în stil dâmboviţean de către presă. Mai toate ziarele scriau cu litere de-o şchioapă că jumătate din olimpici au picat BAC-ul, cititorul fiind obligat să parcurgă tot articolul pentru a vedea că olimpicii sportivi au avut subiecte la un grad de dificultate mult prea ridicat pentru specificul activităţii lor, ceea ce evident le-a adus rezultatele cele mai slabe. Din păcate, la această oră nici în învăţământul universitar lucrurile nu sunt prea clare. Legislaţia confuză, obstrucţionarea accesului la baze de date ştiinţifice, reducerea finanţării, stoparea fondurilor POSDRU, schimbarea criteriilor de admitere în ultimul moment, au făcut ca la această oră cifrele de şcolarizare sau indicii de performanţă ce trebuie atinşi să fie o mare enigmă.Clasificarea studiilor de master în categorii confuze, fără o perspectivă clară a modului de funcţionare a acestora, finanţarea studiilor de doctorat ca şi granturi de cercetare, contribuie la creşterea sentimentului de confuzie. Şi cum toate acestea nu sunt de ajuns, unii candidaţi la funcţii de conducere judeţene organizează dezbateri despre şcoală, importanţa şi viitorul ei, acum în campania electorală. Educaţia, marele marginal al guvernelor post decembriste a trecut în câteva luni printr-o serie de scandaluri care au afectat imaginea şi aşa ştirbită a cetăţenilor faţă de şcoală. Lăsat de izbelişte de toate guvernele, infestat de politic şi fără a fi considerat un domeniu strategic, învăţământul încearcă să-şi poarte crucea suferinţei într-un periplu care, sperăm să nu ducă la răstignire. (Alexandru D. Aioanei)6:47 pm Luni, 04 Iunie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare