Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Politica pe malul Prutului

Am scris de foarte multe ori cum la marginea de nord-est a României oamenii depun eforturi considerabile în a-și copia liderii politici centrali. Chiar dacă aici, la sute de kilometri distanță de centru, ar putea trăi într-o oarecare politețe, conlucrând pe cât posibil la propășirea zonei, ei insistă să se sfădească. De ce să fie ei prieteni când Dragnea, Mihăilescu, Blaga sau Tăriceanu le ordonă să se scuipe, să se înjure, să-și pună bețe în roate, să trădeze?

Câteva luni dărăbănenii au așteptat ca partidele de opoziție să-și desemneze candidatul la fotoliul de primar al prosperului oraș Darabani. Miza, una foarte mare: economie care duduie, investitorii se înghesuie să creeze noi locuri de muncă, iar infrastructura i-ar face invidioși până și pe primarii marilor municipii. Nu există străduță fără asfalt, gazul metan a ajuns în orice bordei, iar apa curentă nu mai este demult o problemă, chiar și în cartierele rurale ale orașului. În atare condiții, foarte mulţi așteptau ca noul PNL să propună o persoană care să-l urnească pe primarul care a făcut atât de multe.

Candidatul opoziției, Liviu Hrimiuc, are avantajul că este privit ca un om din afara sistemului. Un om de afaceri onest, care s-a ținut departe de grupurile de putere din târg. Ştirea din week-end, conform căreia Alin Gîrbaci ar putea candida la Primărie din partea ALDE, a declanşat o adevărată furtună în lumea politică de pe malul Prutului. Gîrbaci a dezmințit zvonul și a susținut că rămâne fidel liberalilor, cu toate că nu ar trebui să ne uimească astfel de manevre. Ajungând la fundul sacului cu promisiuni, pesediștii vor recurge la multe manevre de dezbinare. Toată lumea știe că PSD, UNPR și ALDE au semnat un protocol pentru alegerile locale, al cărui scop real este ruperea electoratului liberal. În condițiile alegerii primarilor dintr-un singur tur, acest lucru nu face decât să-i ajute pe socialiști acolo unde au deja primari în funcție.Liviu Hrimiuc ar fi avut de surmontat un handicap greu, dacă se confirma zvonul legat de colegul său de partid, dar cu un discurs bine argumentat și punctat ar fi reușit să transforme acest lucru într-un avantaj. Alin Gîrbaci știe că nu ar fi ieșit primar cu ALDE sau cu oricare alt partid de nișă, la fel cum știe că prin a accepta oferta celor de la ALDE, nu ar fi făcut altceva decât să devină un pion al PSD-ului. Interesant ar fi fost să-l vedem pe Alin Gîrbaci cum explica electoratului, în cazul în care ar fi migrat, această transformare, de la tânărul care își dorea să taie spinii trandafirilor la cel care începe să-i miroase și să le toarne apă. Cât despre Corneliu Aroșoaie, el probabil nu va trebui să facă nimic pentru a câştiga un nou mandat, mai ales la ce atracție are printre tinerii cândva liberali, astăzi susţinători convinși ai socialismului. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaiePNLPSDAlin GirbaciALDEUNPR
10:06 pm Marti, 16 Februarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare