Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Politica pe malul Prutului

Câteva luni dărăbănenii au așteptat ca partidele de opoziție să-și desemneze candidatul la fotoliul de primar al prosperului oraș Darabani. Miza, una foarte mare: economie care duduie, investitorii se înghesuie să creeze noi locuri de muncă, iar infrastructura i-ar face invidioși până și pe primarii marilor municipii. Nu există străduță fără asfalt, gazul metan a ajuns în orice bordei, iar apa curentă nu mai este demult o problemă, chiar și în cartierele rurale ale orașului. În atare condiții, foarte mulţi așteptau ca noul PNL să propună o persoană care să-l urnească pe primarul care a făcut atât de multe.
Candidatul opoziției, Liviu Hrimiuc, are avantajul că este privit ca un om din afara sistemului. Un om de afaceri onest, care s-a ținut departe de grupurile de putere din târg. Ştirea din week-end, conform căreia Alin Gîrbaci ar putea candida la Primărie din partea ALDE, a declanşat o adevărată furtună în lumea politică de pe malul Prutului. Gîrbaci a dezmințit zvonul și a susținut că rămâne fidel liberalilor, cu toate că nu ar trebui să ne uimească astfel de manevre. Ajungând la fundul sacului cu promisiuni, pesediștii vor recurge la multe manevre de dezbinare. Toată lumea știe că PSD, UNPR și ALDE au semnat un protocol pentru alegerile locale, al cărui scop real este ruperea electoratului liberal. În condițiile alegerii primarilor dintr-un singur tur, acest lucru nu face decât să-i ajute pe socialiști acolo unde au deja primari în funcție.
Liviu Hrimiuc ar fi avut de surmontat un handicap greu, dacă se confirma zvonul legat de colegul său de partid, dar cu un discurs bine argumentat și punctat ar fi reușit să transforme acest lucru într-un avantaj. Alin Gîrbaci știe că nu ar fi ieșit primar cu ALDE sau cu oricare alt partid de nișă, la fel cum știe că prin a accepta oferta celor de la ALDE, nu ar fi făcut altceva decât să devină un pion al PSD-ului. Interesant ar fi fost să-l vedem pe Alin Gîrbaci cum explica electoratului, în cazul în care ar fi migrat, această transformare, de la tânărul care își dorea să taie spinii trandafirilor la cel care începe să-i miroase și să le toarne apă. Cât despre Corneliu Aroșoaie, el probabil nu va trebui să facă nimic pentru a câştiga un nou mandat, mai ales la ce atracție are printre tinerii cândva liberali, astăzi susţinători convinși ai socialismului. (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”