Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Nu principiile ii unesc, ci lipsa lor

De câteva săptămâni spațiul public este invadat de personajii arestate pentru corupție, infractori care se sinucid sau politicieni care demisionează, pupă unde au scuipat și trasează un nou drum pe care să meargă România. Viața politică a devenit atât de lipsită de importanță, spectacolul acesta al corupților care fac naveta tribunal-casă este atât de inert încât puțin sunt cei care mai semnează editoriale în presa centrală pe această temă.

Dar de la această situație națională aș reveni pe plan local. Acum doi ani, la alegerile locale, noii aliați de astăzi erau dușmanii cei mai neîmpăcaţi. De cele mai multe ori au depășit limitele unei campanii electorale decente, trecând la dușmănii, jigniri și amenințări. Spiritele au fost realmente încinse în ziua alegerilor, ajungându-se pănâ la plângeri penale. Toate acestea au avut loc doar pentru ca după doi ani, adică astăzi, cei care nici nu se salutau pe vremea când erau în alianțe diferite, astăzi să stea din nou la aceiași masă și să proiecteze un viitor de aur pentru țară.Mă întreb astăzi dacă atunci nu era mai bine dacă oamenii ar fi fost mai reținuți, mai diplomați, pentru că era clar că gustul puterii îi va aduce cândva din nou împreună. Alianțele sunt foarte fluctuante la noi, mai ales că situarea într-o parte sau alta a spectrului politic este întâmplătoare. Ceea ce este cel mai interesant la viața politică locală este modul cum liderii locali de partid se poartă de parcă ar fi un Ponta, Antonescu sau Blaga mai mici. Merg pe stradă înconjurați de simpatizanți devotați, nu-și prea respectă cuvântul și chiar dacă nu prea te iubesc, îți iartă orice pentru un pic de propagandă, cu toții se cred pe malurile Dâmboviței. Poate acesta este și motivul pentru care unii oameni nu au rezistat în politică și dau semne de retragere. Meschinăriile, lipsa de verticalitate și mai ales lipsa de viziune și a dorinței de a realiza ceva durabil cu adevărat sunt lucruri care îi țin la distanță pe oamenii capabili. Clasa politică, mai ales cea locală începe să semene tot mai mult cu o castă, în care nu principiile îi unesc, ci lipsa lor. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  PontapoliticieniAntonescuBlaga
3:57 pm , 08 Iunie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare