Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Hai la Botoşani!... Pe unde?

Melodia celor patru fete, Hai la Botoșani!, a devenit virală în spațiul online, la puțin timp după lansare. Puțin patriotism local, presărat cu ceva marketing, totul îmbrăcat într-o formă artistică inedită și patru tinere frumoase, iată rețeta ideală, se pare, de a duce Botoșaniul în cât mai multe case din România. Și, de ce nu, de a face pe unii, măcar în subconștient, să își pună problema unei vizite în nordul Moldovei. Cele patru fete, am putea spune că și-au făcut datoria față de locurile natale. Dar ce ne facem dacă mesajul lor își atinge scopul, fie și parțial?
   
Hai la Botoșani! Ok, dar pe unde? Ne putem întreba acum, judecând puțin la rece. Județul din nordul Moldovei ar putea foarte bine să fie inclus în emisiunea „Izolați în România”. Un singur drum național care face legătura dintre Botoșani și un județ vecin este modernizat, restul, devin capcane nu doar pentru mașini, ci și pentru oameni. Infrastructura rutieră este la pământ. Județul care reprezintă cel mai important bazin de recrutare pentru universitățile ieșene nu are un drum modern care să facă legătura cu centrul Moldovei. Legăturile cu cele două țări vecine există mai mult pentru statistică. Drumurile spre punctele de trecere a frontierei sunt un dezastru, iar vămile o rușine. Îi invităm pe românii din Basarabia și Ucraina la tot felul de manifestări, dar nu suntem în stare să facem niște vămi normale, pe unde să poți trece zi și noapte, fără a fi nevoit să înconjori zeci de kilometri. Drumul național care urmărește Valea Prutului este abandonat total, refăcut, ar scoate estul județului din izolare și ar conecta acest teritoriu cu circuitul economic mare.E clar că politicienii noștri, parlamentarii și ceilalți lideri locali nu mai știu să citească o hartă. Incompetența este prea mare ca să înțeleagă că acest județ, cu o serie de investiții în infrastructură, ar putea deveni o poartă de intrare în țară și o zonă de tranzit. În momentul de față Botoșaniul este un județ izolat, prea puțin legat de ceea ce se întâmplă în jurul său. Dezvoltarea capitalului local este un lucru foarte bun, dar lipsa infrastructurii va ține marile investiții departe, iar fara acestea și dezvoltarea se va lăsa așteptată.

Acum prioritățile sunt altele. De câteva săptămâni, în spațiul public nu se mai vorbește despre cele câteva mii de grădinițe, despre infrastructură, despre zonele defavorizate. Corupții cu aroganța lor au reușit să ne invadeze, intră în casă peste noi, au devenit din ce în ce mai agresivi. Sunt în stare să sacrifice totul pentru a-și scăpa pielea, averile și proteja influența. Între timp sărăcia cangrenează multe zone din România, mai cu seamă din nord-estul ei. Am trimis oameni în Parlament care, atunci când nu iau apărarea corupților și nu își votează venituri mai mari, participă la chiolhanuri prin comunele județului. Atât pot, atât știu. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  Botosani
10:22 am , 25 Februarie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare