Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Făţărnicie şi patriotism electoral

Ne-am obișnuit deja cu stilul de comunicare al PSD-ului, care face mereu trimitere la miturile naționale, la mândria națională, la iubirea de patrie, la strămoși, la credință, la oaia mioritică și la multe altele. Au confiscat un stil de comunicare pe care îl încarcă cu diferite mesaje electorale, nu că ar crede în ceea ce spun și ce promovează, dar dă bine, populația este sensibilă la astfel de fraze triumfaliste și votează pe acela care gâdilă orgolii. Ce mai contează că ar fi dat cu ochii închiși canadienilor aurul de la Roșia Montană sau că gazul din Marea Neagră l-au dat celor de la Exxonmobile, important este să apară la televizor cu cocarde și să cânte alături de Veta Biriș.

În contextul negocierilor pentru demiterea propriului guvern, pesediștii erau în stare să promită orice pentru a-și asigura voturile unor parlamentari. Când s-a răsuflat prin presă ce le promisese Dragnea celor de la UDMR, mai mulți parlamentari ai puterii, printre care și unii botoșăneni au făcut din nou apel la patriotismul lor electoral. Au dat comunicate de presă pompoase, în care arătau că nu își vând țara, că nu acceptă compromisuri, că vezi Doamne, fără opoziția lor cineva ar fi ciuntit România; de parcă acel cineva nu este chiar șeful lor de partid, pe care îl ascultă cu smerită obediență. Au jucat acest rol pentru a ieși dintr-o situație jenantă pentru ei, iar lipsa opoziției care să le pună în față prostia, i-a adus în postura chiar de a crede ceea ce spun.

Astăzi, 11 iulie 2017, se împlinesc 100 de ani de la victoria sângeroasă a armatei române la Mărăști. Pe dealurile Vrancei, țărani desculți și înarmați sumar au reușit să oprească pentru un moment ofensiva germană și să mențină existența statului, redus la acel moment la teritoriul actual al Moldovei. Nici un oficial al statului român nu a participat la comemorarea sacrificiului soldaților români căzuți pe front atunci. Nici președintele, nici premierul, nici Ministrul Apărării nu au acordat importanță evenimentului. Armata Română a anunțat că va trage doar câteva salve de tun în poligonul de la Cincu, de parcă ar refuza cu obstinație să se revendice din tradiția unor astfel de momente cu o încărcătură specială. Nici măcar politicienii, care ne îndemnau mereu „să fim mândri că suntem români”, nu au făcut nici un efort de a se deplasa în Vrancea. Creșterea indemnizațiilor le-a furat mințile și au luat o pauză de câteva zile de la a gândi patriotic.Atunci când întrevăd câștigarea unui capital politic, politicienii patrioți apar ca ciupercile după ploaie, nu mai încapi de atâta iubire de țară, nu mai ai loc, te simți mic, mai mult, dacă îndrăznești să nu fii de acord cu ei îți dau niște lecții de nu te vezi. Îți explică ei că nu te joci cu valorile naționale. Am văzut asta astăzi. Să le fie rușine celor care își afișează mândria de a fi român pe toate gardurile pentru a aduna voturi și au stat acasă astăzi. Nu e destul că ați numit un pamfletar să se ocupe de Departamentul Centenar, ați ținut astăzi dinadins să arătați de fapt care este respectul vostru pentru evenimentele remarcabile din trecut. Ceea ce faceți voi, politicienii, de 1 Decembrie sau 24 Ianuarie este doar fățărnicie și ipocrizie, iar lipsa voastră de la Mărăști este o dovadă în plus. Vă place să vă afișați patriotismul pompos, dar sunteți de fapt goi pe dinăuntru. Sunt convins că Felix Rache va pregăti un Centenar al Unirii foarte frumos pentru voi. Dar, doar pentru voi. Pentru noi, cei mici, modești 100 de ani de la Mărăști, Mărășești și Oituz înseamnă altceva. Pentru noi, anii 1916-1918 reprezintă sacrificiu, reflecție, recunoaștere, comemorare. Pentru voi înseamnă băi de mulțime și voturi, atât. (Alexandru D. AIOANEI)

P.S.: După ziua de azi mai ușor cu patriotismul pe scări... riscați să-l coborâți în întuneric odată cu voi.
6:32 pm Marti, 11 Iulie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare