Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Dupa un an de guvernare USL-ista

Nici nu au trecut bine Sărbătorile Pascale că, românii au fost nevoiți să dea din nou piept cu politica, misiune deloc ușoară când au de făcut bilanțul unui an de guvernare USL. Atât presa scrisă cât și televiziunile au tratat pe larg acest subiect. Unii au contabilizat doar eșecurile, alții au văzut doar părțile bune, unii s-au arătat foarte mulțumiți, dar cei mai mulți dezamăgiți. Evident, cei doi lideri ai coaliției s-au declarat satisfăcuți de activitatea lor de până acum, dar dincolo de declarații, care este totuși bilanțul unui an de guvernare social-liberală? Acum, când coabitarea între lupii maturi și cei tineri a mai domolit apele politicii, cine își mai amintește de declarațiile lui Victor Ponta din martie 2012 când acesta afirma că nu va fi niciodată prim-ministrul lui Traian Băsescu? Când economia stagnează, când investitorii lipsesc, când angajările în domeniul public rămân în continuare blocate, când inflația a crescut proporțional cu procentele oferite în plus la pensii și salarii, când educația și cercetarea este sufocată, cine își mai amintește acum de declarațiile populiste ale liderilor Uniunii Social-Liberale și de schimbarea promisă de aceștia?

Întorcând privirea în urmă, vedem cum în primele luni de mandat noii guvernanți s-au preocupat doar de suspendarea președintelui, pentru ca în final să coabiteze cu acesta. Au declanșat atacuri susținute împotriva unor instituții doar pentru a înlocui pe clienții lor cu cei ai vechilor guvernanți. Ce au mai făcut actualii lideri ai puterii? Au îngenuncheat un sistem întreg de învățământ care, cu toate că gâfâia, dădea semne că dorește să înceapă un tratament împotriva plagiatului. Mii de proiecte de cercetare au fost blocate și mii de burse către studenți și doctoranzi au fost suspendate de actuala guvernare. Multe succese își trec în cont noii guvernanți, de la proiecte de investiții, la reforme bugetare sau chiar administrative. Câte dintre acestea se resimt la nivelul de jos al populației este greu de spus. Pentru aliații puterii orice măsură este un succes, noțiunea de act de guvernare curent nu există. Orice măsură normală luată în actul de guvernare este anunțată ca o mare performanță.Care este bilanțul la nivel local și regional al acestui an de guvernare? Un spital redeschis la Darabani unde angajații primesc cu mare greutate salariile și câteva gropi astupate  pe drumul național. Ce ar mai putea fi trecut în contul noii guvernări? O lipsă a transparenței și a culturii dialogului a aleșilor locali care încă nu înțeleg că alegătorii trebuie informați despre activitatea lor, că opinia publică trebuie să fie la curent cu cele ce se întâmplă în instituțiile de stat. În cele din urmă, pentru toți aleșii, de la nivel local la cel național ar trebui să fie clar că marea masă a populației nu vrea succese, nu-și dorește măsuri cu impact populist, vrea o guvernare normală, doar atât. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  USLVictor PontaTraian Basescu
8:23 am Luni, 13 Mai, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare