Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Ce facem cu România abandonată?Noua guvernare a început în forță, cu măriri de salarii, tăieri de taxe și încercări mai mult sau mai puțin subtile de a elibera marii corupți. Câteva categorii socio-profesionale vor fi principalii beneficiari ai programului de guvernare PSD. Din păcate, impactul macro-social al acestor măsuri va fi mic, dacă nu spre zero. Unele produse alimentare s-au scumpit deja, valoarea facturilor la utilități va avea aceeași soartă, ce să faci, piața are regulile ei. Dacă e cert faptul că deja unii bugetari vor câștiga mult mai bine de anul acesta, la fel de adevărat este că, viața pentru o mare parte din populația țării nu se va schimba deloc. Aceasta este România abandonată, Români care contează doar în campaniile electorale, România care există doar în statisticile privind infracționalitatea, șomajul, abandonul școlar.

Concursurile pentru posturile de directori în școli au fost un bun subiect de campanie. Unii au văzut măsura ca pe un prim pas către depolitizare, ceilalți au făcut tot posibilul ca să-i minimalizeze importanța. Însă, nimeni nu a vorbit cu aceiași pasiune de sutele de copiiț care abandonează școala. Niciunul, dintre cei care ne îndemnau să credem în România, nu s-a gândit că una sau două din taxele desființate ar putea fi folosite pentru a avea la fiecare școală un teren de sport modern, iar copii noștri să nu se joace în praf și noroi. Nimeni nu s-a gândit că o parte din taxele desființate puteau fi folosite pentru redeschiderea taberelor școlare, pentru înființarea de ateliere de creație în școli, pentru a finanța excursii de studii. Credeți că elevii de la Darabani, Coțușca, Horodiștea sau din alte sate se bucură că în România nu se mai plătesc 102 taxe, din moment ce ei nu au unde să-și țină orele de sport?

I-a trecut prin cap la vreo unul din membrii guvernului că și elevii români au dreptul să practice înnotul la școală? Sunt convins că părinții ar fi fost dispuși să plătească mai departe cinci taxe, dacă ar fi văzut că în orașul lor se construiește un bazin de înot, de care să se folosească în primul rând elevii. Toți cei de la guvernare au adoptat o placă pe care o repetă la infinit, românii vor avea mai mulți bani în buzunar. Dar și-a pus cineva problema că pentru un număr important de persoane, mai ales din zonele defavorizate, mai mulți bani înseamnă mai mult alcool, mai multă violență, mai mulți copii care suferă? A văzut cineva în programul de guvernare proiecte speciale de combatere a alcoolismului în zonele cu șomaj ridicat? Este foarte ușor ca din pix să crești venituri și să tai taxe, mai greu este să gândești consecințele faptelor tale, mai dificil este să cauți să maximizezi impactul măsurilor, nu cuantumul sumelor pe care le dai. Măsurile populiste și lipsite de viziune for face pe termen lung mult mai mult rău. Am văzut în aceste zile care este rețeta succesului pentru unii politicienii. Îți alegi două-trei categorii socio-profesionale, îți construiești în jurul lor toate politicile sociale și restul nu mai contează. Toate lumea se plânge că tinerii pleacă din țară, dar și-a pus cineva problema că o parte din taxele desființate puteai fi folosite pentru achiziția de utilaj agricol, care să fie dat absolvenților de agronomie dispuși să se întoarcă în satul natal, pentru a-și pune pe picioare propria fermă? Nu. E multă muncă să gândești asemenea programe, mai bine dai la toți studenții gratuitate pe tren și crezi că le-ai rezolvat problemele. Aceasta este România abandonată, cu problemele ei majore care nu pot fi rezolvate nici peste noapte și nici prin propagandă, și care va rămâne la fel, cu toate creșterile de salarii și toate taxele tăiate. Tocmai de aceea, pentru că trebuie să gândești, pentru că trebuie să-ți dorești cu adevărat să faci ceva durabil pentru ai tăi, nu se atinge nimeni de ea. Dar noi ce facem, o abandonăm la rândul nostru? (Alexandru D. AIOANEI, foto: unitischimbam.ro)
Te-ar mai putea interesa si:  Romania
11:51 pm Vineri, 17 Martie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare