Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Câteva idei, la rece, despre alegeri

După o campanie electorală anostă, liniștea s-a așternut repede peste politica românească, după alegeri. Doar deasupra grădinii cu trandafiri roșii de pe bulevardul Kiseleff mai sunt ceva nori de furtună. Dar nu ne interesează pe noi ce se întâmplă acum la București. Pentru noi ei sunt foarte departe, iar pentru ei, noi aproape că nu existăm. Important este, ca acum, după ce valul de emoție a trecut, să aruncăm un ochi înapoi și să radiografiem puțin politica locală. S-au întâmplat multe toamna asta și nu prea am avut timp să le analizăm.


Un lucru care trebuie punctat este schimbarea pe care a suferit-o primarul comunei Păltiniș. După ce adoptase un discurs de tip Dragnea, antijustiție, patriotard și foarte vehement împotriva lui Iohannis, odată cu intrarea PNL la guvernare s-a răzgândit. A devenit din nou liberal sadea, adept al statului de drept și chiar a obținut un procent bun în comună pentru președintele reales. Tot la capitolul comportament electoral greu de înțeles pot fi încadrate și acțiunile filialei USR Darabani. Pentru un orășel care nu este condus de „împărați roșii”, așa cum ne arată ProTV că stau lucrurile prin sud, te-ai fi așteptat să fie mai activi. O filială nu căștigă adepți doar prin activitatea entuziastă a unor tineri pe facebook. Este nevoie de mult mai mult. Nu am văzut ca președintele filialei locale să iasă în public, să-și exprime ideile despre ce înseamnă guvernarea. Am văzut că în marele orașe USR-PLUS a devenit o amenințare serioasă pentru partidele vechi. Vrem să vedem dacă se întâmplă acest lucru și în orașele mici. Aceste alegeri ar fi fost un exercițiu bun pentru cei intrați recent în politică.

Altfel, în vară, se vor arunca într-o bătălie pe care nu au cum să o câștige doar redistribuind mesajele postate pe rețelele sociale de șefii lor de partid. Vrem să-i auzim, să vedem cum gândesc, ce propun.

Să trecem la marii învingători și pierzători. Nici unii nici alții nu înțeleg ce li se întâmplă. Primii nu realizează cum de au câștigat, atât de categoric și în zone în care nici nu sperau. Le vine să spună că victoria asta este și a lor, a celor din teritoriu, dar se abțin, au o mică urmă de rușine, deși, între ei, tot își dau aere de mari strategi ai luptei anti-PSD. Ceilalți, se mint pe ei înșiși că au adus belșugul și refuză să vorbească despre adevăratele probleme care i-au tras atât de jos. Au vorbit mereu de creșterea salariilor și a pensiilor, de belșug, de bani mai mulți în buzunarul oamenilor. Dar au refuzat cu obstinație să vorbească despre tragediile create de recursul compensatoriu, de lipsa infrastructurii, de pensiile speciale.Au tratat aceste teme cu aroganță, au arătat dispreț față de victimile recidiviștilor și au cultivat lipsa de educație ca pe o valoare. Acest lucru i-a făcut să piardă multe voturi și, cu toate că unii înțeleg, refuză să își  asume. Mai mult, în teritoriu, cum ar fi la Darabani, PSD a pierdut mult chiar din cauza angajamentului total al celor de pe plan local. Mulți oameni nu au înțeles de ce pesediștii cei mici se angajează cu atâta forță într-o luptă care chiar nu era a lor. De ce se chinuie atât de violent să suțină un candidat și niște practici despre care toată lumea spunea că nu au treabă cu firescul. Se poate vorbi de interese, de lipsă de realism, de spirit politic, dar se mai poate vorbi și despre rea-voință, însă despre asta am mai scris.

Învingătorii trebuie să aibă grijă, pot pica de acolo de sus la fel de repede cum au urcat. Votul acesta nu a venit pentru că au promis că fac ceva, ci pentru că au lăsat impresia că nu vor face ce au făcut alții. Dacă doar au lăsat impresia, atunci e grav, și-au semnat propria sentință la dispariția totală de pe scena politică. Societatea este în schimbare, se informează mai mult, este mai pretențioasă și arată că se poate mobiliza. Cine înțelege acest lucru poate candida la următoarele alegeri, cine nu, să-și cumpere popcorn și să stea acasă. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  Darabanidarabanenialegeri prezidentialealegeri Darabani
5:01 pm Miercuri, 27 Noiembrie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare