Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Cat si cand ne intereseaza educatia?

Nu este uşor să vorbeşti despre educaţie, şi mai ales la noi nu este deloc uşor. Atunci când aduci în discuţie şcoala se  nasc subiectivităţi, pasiuni aprinse, orgolii nestrunite, toate fără logică şi fără rost. Cât de mult ne mai interesează şcoala pe noi, ca şi comunitate care doreşte să-şi asigure viitorul? Se pare că din ce în ce mai puţin. Învăţământul este văzut din ce în ce mai rar ca unul dintre pilonii de bază ai societăţii. Astăzi, educaţia mai interesează doar când se iveşte sămânţă de scandal. Audienţa creşte vizibil în zilele în care se anunţă rezultatele la bacalaureat sau când se iscă un conflict între un cadru didactic şi un elev. Subiectele de cancan care au ca loc de desfăşurare şcoala apar imediat pe prima pagină a ziarelor sau în banda de breaking news a televiziunilor. Astăzi, 5 octombrie, nimeni nu a scris despre ziua mondială a educaţiei şi a educatorului. Doar câteva publicaţii regionale sau locale au amintit despre manifestările dedicate acestei zile adoptate de UNESCO.

După vâlva stârnită pe la început de septembrie de schimbările directorilor, schimbări politice, nu avem de ce să ne ascundem, educaţia a devenit un subiect de mâna a doua, sau chiar a treia. Multe dintre aspecte în ceea ce priveşte învăţământul ne scapă mai mult sau mai puţin intenţionat. Nici un jurnalist dintre cei foarte agresivi în conferinţele de presă sau în faţa camerelor nu vorbeşte despre politizarea şcolii româneşti până la nivelul împărţirii normelor. Despre cum poţi să te culci profesor la o şcoală şi să te trezeşti profesor la alta, despre cum unii nu reuşesc să treacă la titularizare de pragul psihologic 1 şi totuşi sunt diriginţi destoinici, sau cum o diplomă de licenţă de la Spiru Haret face cât una de licenţă şi de master la un loc de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” nu vorbeşte mai nimeni. Nici nu ar avea de ce, atâta timp cât sub îndrumarea aleasă a baronilor locali nu se decid doar funcţiile de conducere, dar se hotărăşte şi cine, ce, cât şi unde predă.Cât şi când ne interesează educaţia? Foarte puţin şi niciodată, din moment ce vom face spume la gură comentând statisticile în loc să clamăm abuzurile sau să punem pe tapet problemele de fond ale unui sistem îngropat de limbuţi infatuaţi şi politicieni agresivi. Toată gratitudinea şi cele mai nobile sentimente pentru oamenii oneşti, pentru care meseria de dascăl a fost şi este suma sacrificiilor şi a dragostei puse în slujba educării tinerei generaţii. Trist pentru noi este că aceşti oameni sunt tot mai sufocaţi de o faună parazitară. LA MULŢI ANI tuturor cadrelor didactice! (Alexandru D. Aioanei)
8:28 pm Vineri, 05 Octombrie, 2012

2 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Cat si cand ne intereseaza educatia?”

  1. parere spune:

    1.Spiru Haret versus Universitatea Cuza+MASTER DACA UNUL DIN CEI DOI IA NOTA MARE LA UN EXAMEN DE STAT ESTE MAI BUN INDIFERENT DE FACULTATE,IN VIATA NU SE PREMIAZA STATUL INTR-O FACULTATE CI REZULTATELE DE DUPA DE VINA E SISTEMUL PROST,SUPER PROST,DE INCADRARE IN INVATAMANT UNDE NU SE TINE CONT DE PERFORMANTA PROFESORULUI CI DE NISTE HARTII 2,CEI DIN INVATAMANT SUNT NISTE FRAIERI PENTRU CA SE LASA CONDUSI DE POLITIC,TOTI SE PLANG DAR NIMENI NU DA IN JUDECATA PE NIMENI CAND SE COMITE VREO NEDREPTATE, 3. SI MAI ESTE SI INCREDIBILA IPOCRIZIE,ETERNA TRUFIE SI MULT UTILIZATA MARLANIE DIN INVATAMANT 4.ORICUM TUTUROR DASCALILOR ADEVARATI CARE DESI UMILITI SI JIGNITI CONTINUA SA IMPARTA LUMINA COPILASILOR UN SINCER ,,LA MULTI ANI! SI SA AVETI TARIA SA NU MAI INGHITITI ORICE VI SE DA FITI MAI VERTICALI SI PUTIN MAI HOTARATI

  2. realist spune:

    măi oameni buni niciodată n-aţi înţeles proverbul ,,ţara te vrea prost" si...cine e de vină....proştii!!!

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare