Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII „Capusarii” bugetului local

Dacă uneori ne repezim să acuzăm aleșii locali pentru lipsa lor de activitate și vigilență, alteori trebuie să recunoaștem că discută chestiunile de pe ordinea de zi până la cele mai mici detalii. Ba chiar, uneori, se mai întâmplă ca în lipsa argumentelor să fie invocată zvonistica. Vara impune o anumită stare de letargie, mai ales în administrație, unde funcționarii s-au obișnuit ca în aceste luni să lucreze doar la nivelul minim. Mai întotdeauna proiectele mari, deciziile importante se iau în celelalte perioade ale anului. Se pare că temperaturile mari și mirajul concediilor afectează randamentul celor mai mulți. Această stare de lucruri este mai puțin vizibilă în administrația locală, unde, dintr-o anumită perspectivă, pare a fi o vară continuă.

În ultimele ședințe de Consiliu Local s-a discutat, se pare foarte aprig și cu o înverșunare „marxistă”, problema micilor sau marilor „căpușari” ai bugetului local. Unii funcționari care, prin munca lor, gospodăresc finanțele locale au descoperit că sunt profesori care primesc bani pentru navetă fără să îi merite sau fără să respecte anumite principii morale. Paguba se pare că se ridică la câteva sute de lei. Un subiect greu, presupun, care nu poate fi trecut așa ușor cu vederea, mai ales dacă a fost nevoie de două ședințe pentru a se finaliza dezbaterile. Au fost descoperiți, în final, cei care au țepuit bugetul comunității. A fost identificat răul care ținea lucrurile în loc la Darabani. De acum putem răsufla ușurați, vor fi bani pentru a finanțaproiectele locale.Probabil că în cazul celor doi sau trei profesori care sunt acuzați că ar fi primit bani pentru navetă fără să aibă dreptul, adevărul este undeva la mijloc. Dacă au greșit, atunci sigur că trebuie să întoarcă banii primiți pe nedrept, dar oare să fie acesta răul cel mare? Dacă vara aceasta consilierii locali au dezbătut în două ședințe problema celor nici 1400 de lei primiți de cei doi profesori pe două-trei luni, vara trecută votau la foc automat finanțarea deplasării primarului în Statele Unite. Ce au simțit dărăbănenii din experiența americană? Deocamdată nimic! În treacăt fie spus, se pare că cel mai vehement împotriva dascălilor a fost chiar edilul șef. Apoi, ce însemnă cei aproximativ 1400 de lei pe lângă prejudiciul de 900 000 de lei descoperit de Curtea de Conturi și pentru care unii au început deja să dea cu subsemnatul? Am pierdut măsura lucrurilor și nu putem să vedem pădurea din cauza copacilor. Dar nu asta contează, importat este că aleșii își fac treaba și descoperă scurgerile de capital. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Consiliul Local DarabaniDarabanidarabanenifunctionari
9:51 pm Sambata, 23 August, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare