Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Când sărăcia te face celebru

În luna martie, s-a vorbit, ca niciodată, despre Darabani, în presa centrală. Am devenit peste noapte celebri, un fapt cu care nu prea suntem obișnuiți. Trebuie să recunoaștem că ne-am plafonat în această izolare, mai mult, încercăm chiar să o transformăm în ceva exotic, care să se vândă.

Nu mică mi-a fost mirarea, când, sâmbătă dimineață, pe 9 martie, pe postul Digi 24 am văzut știrea cu șoferii care protestau pentru starea drumurilor la Darabani. Am crezut că este o știre făcută doar să umple timpii de emisie. Ulterior am constatat că au tratat cu toată seriozitatea subiectul, trimițând la fața locului o echipă de filmare. Știrea s-a rostogolit și a fost preluată și de alte publicații mari, precum Hotnews. Ceea ce nu este puțin lucru. Dincolo de gropi, praf și noroaie, cel mai important este că oamenii au început să aibă inițiativă. Protestele tot mai dese pe tema infrastruucturii din județ arată că oamenii din Darabani și din împrejurimi încep să fie tot mai intoleranți cu prostia și incompetența. Le-a ajuns cuțitul la os. Nu mai pot răbda să se uite la televizor cum unii dezvoltă țara din cifre, în timp ce ei când merg la farmacie își rup mașina în două. Sute de oameni în stradă, în zone în care până ieri nu se întâmpla nimic, arată că județul Botoșani a fost abandonat total de guvernanții săi.

Dacă o să-i întrebăm pe politicienii puterii, probabil o să ne spună că există țări în jur care nu își doresc ca drumul județean Havârna-Darabani să fie reabilitat, că Soroș și alte oculte mondiale doresc să ne țină în întuneric, că oamenii care au ieșit în stradă este posibil să fie plătiți, că sunt nerecunoscători, că guvernul le-a dat și le va mai da, că ei veghează, de sub aripa lui Liviu Dragnea, la prosperitatea Botoșănenilor, că eliberarea corupților este prioritatea zilele acestea. Oamenii s-au săturat pur și simplu de propaganda mincinoasă și doresc să își ducă la școală copiii în siguranță, să-și transporte produsele agricole la piețe, să-și aprovizioneze micile afaceri, să poată avea grijă de părinți fără investiții consistente în reparația mașinilor. Oamenii își doresc o viață normală, nu mai vor să fie ignorați, au nevoi iar politicienii nu fac nimic pentru a le satisface.Am scris de multe ori că județul Botoșani are astăzi cele mai proaste drumuri din Moldova, și chiar am circulat în această zonă în ultimul timp. Nici un proiect mare de infrastructură nu a fost inaugurat în județ în ultimii șase ani. Vămile județului stau închise sau merg pe avarie, drumurile se află într-un veșnic proces de licitare, iar calea ferată este un atentat la viețile oamenilor. Despre gaz metan nu mai vorbim. Nimeni nu a pus problema la modul serios niciodată. Faptul că nici măcar printre promisiunile electorale nu se află, înseamnă că este atât de departe încât nici nu putem pătrunde cu gândul.

Nordul Moldovei va rămâne în continuare izolat și sărac. O lume care supraviețuiește doar datorită oamenilor locului, gospodari și așezați. Efortul lor de a menține în viață această zonă este lăudabil. Ei au arătat în aceste zile că a tăcea nu este o soluție. Au învățat să ia atitudine, să-și apere drepturile și să ceară socoteală politicienilor. Anul acesta vom avea două rânduri de alegeri. Nimeni nu va mai promite nimic. Omenii locului vor fi chemați doar să-și exercite datoria „sfântă” de a vota patrioți, iubitori de țară și făcători de legi și datini (pentru ei și tagma jefuitorilor). Oamenii nu vor mai fi îndemnați să voteze pentru drumuri, școli, gaz, spitale ci ca să ieșim noi mândri în Europa, să le închidem gura celor care ne vorbesc de rău țara. Nu știu în ce măsură va prinde acest discurs la electorat, dar un lucru sigur trebuie să știe politicienii: că oamenii vor merge la vot pe aceste drumuri proaste, ceea ce ar putea să le schimbe definitiv opțiunea. Sancționând prostia, incompetența și reaua voință prin mersul la vot, avem o șansă să facem zona cunoscută și prin altceva, nu doar prin sărăcie. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  Darabani
1:56 pm , 24 Martie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare