Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Când sărăcia te face celebru

Nu mică mi-a fost mirarea, când, sâmbătă dimineață, pe 9 martie, pe postul Digi 24 am văzut știrea cu șoferii care protestau pentru starea drumurilor la Darabani. Am crezut că este o știre făcută doar să umple timpii de emisie. Ulterior am constatat că au tratat cu toată seriozitatea subiectul, trimițând la fața locului o echipă de filmare. Știrea s-a rostogolit și a fost preluată și de alte publicații mari, precum Hotnews. Ceea ce nu este puțin lucru. Dincolo de gropi, praf și noroaie, cel mai important este că oamenii au început să aibă inițiativă. Protestele tot mai dese pe tema infrastruucturii din județ arată că oamenii din Darabani și din împrejurimi încep să fie tot mai intoleranți cu prostia și incompetența. Le-a ajuns cuțitul la os. Nu mai pot răbda să se uite la televizor cum unii dezvoltă țara din cifre, în timp ce ei când merg la farmacie își rup mașina în două. Sute de oameni în stradă, în zone în care până ieri nu se întâmpla nimic, arată că județul Botoșani a fost abandonat total de guvernanții săi.
Dacă o să-i întrebăm pe politicienii puterii, probabil o să ne spună că există țări în jur care nu își doresc ca drumul județean Havârna-Darabani să fie reabilitat, că Soroș și alte oculte mondiale doresc să ne țină în întuneric, că oamenii care au ieșit în stradă este posibil să fie plătiți, că sunt nerecunoscători, că guvernul le-a dat și le va mai da, că ei veghează, de sub aripa lui Liviu Dragnea, la prosperitatea Botoșănenilor, că eliberarea corupților este prioritatea zilele acestea. Oamenii s-au săturat pur și simplu de propaganda mincinoasă și doresc să își ducă la școală copiii în siguranță, să-și transporte produsele agricole la piețe, să-și aprovizioneze micile afaceri, să poată avea grijă de părinți fără investiții consistente în reparația mașinilor. Oamenii își doresc o viață normală, nu mai vor să fie ignorați, au nevoi iar politicienii nu fac nimic pentru a le satisface.
Am scris de multe ori că județul Botoșani are astăzi cele mai proaste drumuri din Moldova, și chiar am circulat în această zonă în ultimul timp. Nici un proiect mare de infrastructură nu a fost inaugurat în județ în ultimii șase ani. Vămile județului stau închise sau merg pe avarie, drumurile se află într-un veșnic proces de licitare, iar calea ferată este un atentat la viețile oamenilor. Despre gaz metan nu mai vorbim. Nimeni nu a pus problema la modul serios niciodată. Faptul că nici măcar printre promisiunile electorale nu se află, înseamnă că este atât de departe încât nici nu putem pătrunde cu gândul.

Adauga un comentariu
Ultimele articole

A noua dintre cele 25 de ediții ale Zilelor Nordului anunțate de către organizatori începe vineri, 12 august, în Darabani, cel mai nordic oraș din România. Programul festivalului a fost publicat azi pe www.zilelenordului.ro. Între cele peste 40 de evenimente ale ediției se numără concertul Vița de Vie, claca pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, lansarea de carte și dialogul cu scriitorul Matei Vișniec, competițiile sportive din ... continuare »

Proiectul intitulat "DESTINE SCHIMBATE - cursuri IT pentru creşterea angajabilităţii tinerilor din rural din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui" este o inițiativă menită să contribuie la reducerea decalajelor dintre oportunitățile pe care le au elevii din mediul rural și cel urban. De asemenea, unul din obiective este creșterea incluziunii tinerilor într-o piață a muncii modernă și aflată într-o dinamică permanentă. Cursurile de Testing se vor desfășura ... continuare »

Festivalul Zilele Nordului a ajuns la a noua ediție, iar organizatorii promit că în acest an seria de evenimente se va ridica la nivelul impus de edițiile anterioare. Programul festivalului respectă structura tradițională: concerte, excursii, tururi ghidate, ateliere și dezbateri, spectacole de teatru, proiecții de filme, expoziții și instalații, competiții sportive de Trail și MTB. La acestea se adaugă prima ediție a Campionatului Mondial de Borș Moldovenesc și ... continuare »

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »
Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”