Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Alegeri-ce se vede… ce nu se vede

Deja au trecut câteva zile de la ziua alegerilor europarlamentare, se cunosc rezultate oficiale (sau se confirmă pe alocuri) și se văd și primele efecte. Rezultate sunt atât de slabe pentru unele partide încât nici nu se mai impune vreo analiză, pur și simplu au început să fie schimbate structurile de conducere a unor partide, se prefigurează noi alianțe și se trasează noi obiective. Procesul electoral în sine a fost unul liniștit, ca și cum aceste alegeri nu au avut nici o miză. Micile șicane, certuri, acuze din secțiile de votare au lipsit sau au fost mult mai lipsite de intensitate, raportat la celelalte scrutine. Cei mai mulți dintre politicieni așteaptă această zi pentru a fi fotografiați introducând votul în urnă „pentru un viitor mai bun”, unii dintre ei sunt în stare să le ierte celor din presă orice „greșeală” doar să vină să-i pozeze și să-i pună pe prima pagină.

De cele mai multe ori analizăm, interpretăm, judecăm procesul electoral fără să ținem cont că în spatele lui se află o armată de oameni. Pe parcursul alegerilor de orice fel se scriu știri despre fraude, despre încălcări ale legii, dar nimeni nu se întreabă cine sunt oamenii care stau la masă și te ajută să votezi? Pe ce criterii au fost aleși cei care răspund de numărarea voturilor și ce garanții de onestitate prezintă? Cu toate acestea, aproape orice greșeală a acestor oameni se raportează la Codul Penal. Apar în zilele alegerilor știri pe primele pagini despre șefi de comisii care au încălcat legea. Cine va putea stabili dacă ei au fost cei vinovați sau sunt victime ale presiunilor și a amenințărilor venite de sus?

Mulți sunt cei care cer președinților de comisii sau vicepreședinților să fie imparțiali și corecți, dar cine le asigură imunitatea împotriva șantajului și presiunilor care pot veni de oriunde? Să fie banii pe care-i primesc singurul lucru care trebuie să-i facă să reziste, mă îndoiesc. Programul acestor oameni în ziua alegerilor este unul extrem de obositor, iar modul cum se predau buletinele de vot la județ, cu oameni care dorm prin mașini și stau la cozi să predea sacii cu voturi, nu este tocmai unul normal. Poate asta și explică greșelile care apar în completarea proceselor verbale. Deocamdată aceste greșeli nu au influențat încă procentele finale. Să sperăm că acest lucru nu se va întâmpla prea curând sau chiar niciodată. (A.D.A.)

Te-ar mai putea interesa si:  alegeri europarlamentare
9:13 am Vineri, 30 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare