Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

REACTII ACL dupa ce orasului Darabani i-a fost alocata cea mai mare suma de bani „Cateodata se mai intoarce si Dumnezeu cu fata la noi”Bătălia electorală se ascute şi în urbea de pe malul Prutului, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale. Consilierul judeţean Dinu Hrimiuc a declarat că principalul merit în alocarea sumelor importante de bani oraşului Darabani în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean îi aparţine lui şi colegului din Alianţa Creştin Liberală, Lucian Aroşoaie. De asemenea, consilierul judeţean democrat-liberal, dar şi deputatul liberal Costel Şoptică l-au criticat pe social-democratul Silviu Barabacariu pentru că nu a votat în plenul judeţean distribuirea celor 4,1 miliarde către primăriile judeţului şi implicit a celor 200.000 lei oraşului Darabani. Cu această ocazie, Lucian Aroşoaie a anunţat că nu a trădat PNL-ul pentru PSD.

Consilierul judeţean Dinu Romeo Hrimiuc a contactat telefonic publicaţia Darabaneni.ro, afirmând că: „Acolo este rodul muncii mele, în primul rând, şi a d-lui doctor Aroşoaie. Noi am făcut lobby şi presiuni pentru sumele alocate oraşului Darabani. Barbacariu nici nu a participat la vot. Am făcut lobby mai mult la domnii Achiţei şi Sorescu pentru că momentan ei sunt cei care au hotărât alocările bugetare”. Hrimiuc a mai precizat că aleşii judeţeni care formează în prezent majoritatea în Consiliul Judeţean au fost supuşi unor presiuni din partea social-democraţilor. „Vă daţi seama ce presiuni au fost din partea PSD-ului asupra noastră, toţi cei din arcul majorităţii CJ. Au încercat să ne promită luna şi soarele de pe cer, dar s-a văzut cine a rămas vertical şi drept în ultima şedinţă ordinară a CJ” a spus Hrimiuc.VEZI şi:Turcanu, dupa ce a fost reclamat la Ministerul Dezvoltarii: „Eu is Mos Craciun, am banii in sac...si dau la fiecare primar cat ma lasa inima”

Deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, a precizat că, indiferent de culoarea politică, era datoria lui de parlamentar ca unităţile administrativ-teritoriale din colegiul său să primească fondurile necesare. Şoptică a recunoscut că a colaborat cu primarul Corneliu Aroşoaie pentru ca oraşul Darabani să primească aceşti bani, dar nu a ratat ocazia să-l taxeze pe consilierul PSD Silviu Barbacariu. „Pentru suma respectivă eu am luptat foarte mult şi cred că aşa trebuie să procedeze un reprezentant al zonei fără a ţine cont de apartenenţa politică, să nu sufere dărăbănenii pentru simplul motiv că au primar de la PSD. De altfel, şi celelalte comune din Colegiul Darabani au primit bani, pentru că sunt suficiente proiecte care trebuie finalizate. În schimb, am rămas mai mult decât consternat că un consilier judeţean care nici măcar nu a binevoit să-şi voteze bugetul se exprimă ca şi cum ar fi meritul d-lui” a precizat liberalul Costel Şoptică.Lucian Aroşoaie nu a păşit…pe roşu
 


Mai pacifist s-a dovedit a fi Lucian Aroşoaie. „Nu trebuie să faci lobby, oraşul Darabani avea nevoie de banii aceştia. Câteodată se mai întoarce şi Dumnezeu cu faţa la noi. E bine că s-a rezolvat aşa şi e bine să mai fie aşa” a declarat pentru Darabaneni.ro, Aroşoaie. Medicul veterinar a recunoscut faptul că au fost discuţii cu privire la trecerea sa de la PNL la PSD în cele 45 de zile în care a fost legiferat traseismul politic, precizând faptul că el a rămas consecvent liberalismului. Din acest motiv, consilierul judeţean a precizat că evită să discute politică atunci când se întâlneşte cu prietenul său Costel Nazare, primarul de Conceşti. „Nu este nimic adevărat. Poate că au fost nişte discuţii. În ultima perioadă s-au făcut fel de fel de jocuri politice. Am considerat că e mai bine să rămân. I-am spus: Costele (n.r.-Nazare), dacă ajungem să ne certăm de la politică, nu e bun. M-am dus eu pe o parte şi el pe o parte. I-am spus că meseria mea e liberală şi i-am spus şi lui de atâtea ori că, fiind om de afaceri, ar trebui să fie liberal. Dar, fiecare cu opţiunile lui” a conchis Lucian Aroşoaie.

Oraşul Darabani a avut de câştigat, de această dată, cu banii alocaţi prin intermediul Consiliului Judeţean urmând să se co-finanţeze renovarea Casei de Cultură „Theodor Balş” şi se vor face mai multe drumuri. Consilierii locali dărăbăneni se întrunesc miercuri, 22 octombrie de la orele 7:30, în şedinţă extraordinară, pentru a vota rectificarea bugetară.

Citiţi şi: Darabani a primit cea mai mare suma repartizata localitatilor judetului pentru achitarea arieratelor, dezvoltare locala si infrastructuraTe-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăSilviu BarbacariuCostel NazarePNLPSDLucian ArosoaieACLDinu Hrimiuc
12:00 am Miercuri, 22 Octombrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare