Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CREDINȚA CARE NE UNEȘTE Profesori și elevi de pe ambele maluri ale Prutului s-au înfrățit la școala din Rădăuți-Prut GALERIE FOTO

Joi, 01 noiembrie 2018, Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut a avut oaspeți de cinste în cadrul unei activități care a adunat într-o umilă sală de clasă profesori și elevi din stânga și din dreapta Prutului. Bazele acestei activități au fost puse de coordonatorii proiectului (doamnele Ceică Cristina-Luminița, profesor de geografie, Neamțu Valentina, profesor de educație tehnologică și domnii Moga Marius Marian, profesor de educație fizică și Postolachi Vasile, cu toții profesori la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut) dimpreună cu colaboratorii proiectului, de la Liceul Teoretic Lipcani.

Activitatea Credința care ne unește a debutat cu susținerea unei lecții deschise la disciplina Religie Ortodoxă de către domnul profesor Postolachi Vasile și colectivul clasei a VIII a de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, în asistența reprezentanților Inspectoratului Școlar județean Botoșani, a unor cadre didactice și elevi de la Liceul Teoretic Lipcani, precum și a doamnei director Mirela Luchian.  Din partea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani au participat la activitate: Doamna Inspector General Adjunct Otiliea Sandu și Pr. Prof. Inspector de Religie Liviu Botezatu, care i-au răsplătit pe elevi cu broșuri, cărți, ecusoane și dulciuri. Din partea Liceului Teoretic Lipcani, raionul Briceni (Rep. Moldova) au participat: doamna director Muntean Natalia; doamna director adjunct Seiciuc Gutiera și doamna Iațeniuc Angela, profesor de Religie Ortodoxă și Matematică precum și elevi din clasele a VI a și a IX a, de la același liceu. La finalizarea lecției, elevii au fost invitați de către domnii inspectori să își scrie gândurile despre activitate pe bilețele care au fost lipite apoi de harta României.

Cuvântul care unește și străbate toate mesajele atât ale elevilor din stânga cât și din dreapta Prutului este: bucurie, bucuria de a cunoaște, bucuria de a întâlni, bucuria schimbului de experiență, care dorim să nu se oprească aici. Activitate a continuat cu o serie de discuții atât cu privire la lecția susținută cât și mai ales cu privire la activitățile viitoare ale proiectului Cartea unește inimi. La aceste discuții au participat alături de invitați și doamna director Luchian Mirela precum și doi dintre coordonatorii proiectului, domnii Postolachi Vasile și Moga Marius Marian. Activitatea va continua cu o altă lecție deschisă la disciplina Religie Ortodoxă, de data aceasta la Liceul Teoretic Lipcani, în data de 23 noiembrie 2018.”A fost un moment cu totul emoțional și plin de bucurie, să vezi cu ochii tăi împlinirea unui vis din copilărie. Sper ca aceasta umilă activitate să contribuie câtuși de puțin la atingerea scopului principal al proiectului Cartea unește inimi, și anume la consolidarea relațiilor între elevii din stânga și din dreapta Prutului, de data aceasta între elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani. Inevitabil bucuria lor îți inundă sufletul și îți dă puterea de a dori și de a face cât mai multe activități de acest fel. Mulțumesc domnilor inspectori școlari, doamnei Inspector Școlar Genereal Adjunct Otiliea Sandu precum și Preacucernicului Părinte Inspector Liviu Botezatu, care nu doar că au participat ci s-au și implicat cu multă dăruire în activitate, aducând bucurii elevilor prin ingeniozitatea lor.

Mulțumesc oaspeților dragi de la Liceul Teoretic Lipcani, profesori și elevi, care și-au răpit din vacanța lor câteva ore pentru a fi alături de noi în școala noastră. Mulțumesc doamnei director, Luchian Mirela, doamnelor: Covaș Simona, Jelip Anca, Căruceriu Loredana, Fartușnic Cornelia și domnului Moga Marius Marian, care m-au ajutat să duc la bun sfârșit aceasta activitate atât de dragă sufletului meu. Nu în ultimul rând adresez mulțumiri și dragilor elevi din clasa a VIII a Rădăuți-Prut, care și-au biruit orice emoție pentru a duce la bun sfârșit o activitate atât de frumoasă. Închei parafrazând pe unul dintre elevii participanți de la Liceul Teoretic Lipcani: Sper ca această activitate să nu fie ultima, ci să se mai repete” ne-a transmis domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Scoala Gimnaziala nr. 1 Radauti PrutVasile PostolachiMarius Marian Moga
9:42 pm Luni, 05 Noiembrie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare