Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Propunerea ca Biblioteca Orăşenească să poarte numele lui Victor Teişanu a fost respinsă de Consiliul Local Darabani FOTO&VIDEO


 
Majoritatea aleşilor dărăbăneni prezenţi la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local au votat împotriva proiectului de hotărâre privind atribuirea numelui poetului şi publicistului Victor Teişanu Bibliotecii Orăşeneşti din localitate. Cel mai vehement a fost independentul Dan Tîrniceru-Ifrim care a propus ca votul să fie secret şi aşa a fost. Teişanu a afirmat că respectă decizia forului din Darabani.

„În contextul propunerii d-lui Victor Teişanu pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului Darabani, având în vedere că acesta a fost vreme de aproape 40 de ani bibliotecar şi director al Bibliotecii Orăşeneşti Darabani, contribuind decisiv la dezvoltarea colecţiilor şi buna funcţionare a acestei instituţii, ţinând cont de faptul că acesta este o personalitate marcantă a mediului cultural local, judeţean, zonal şi chiar naţional, membru al Uniunii Scriitorilor din România, propun ca odată cu atribuirea titlului de cetăţean de onoare, să fie atribuit numele de Victor Teişanu Bibliotecii Orăşeneşti Darabani” a citit bibliotecarul Ionel David expunerea de motive a primarului Corneliu Aroşoaie. David a mai precizat că a fost solicitat un aviz Comisiei de atribuire denumiri şi s-a primit un răspuns favorabil în acest sens pe 19.02.2016.

„Având în vedere că are aproape 40 de ani de bibliotecar, desfăşurându-şi activitatea mai mult în cârciumi, după cafele, şi probabil meritul lui de pus numele Victor Teişanu Bibiotecii Orăşeneşti Darabani, cred că pentru că a fost un mare colaborator al ziarului Clopotul, aş mai propune să punem şi Spitalului Orăşenesc Darabani denumirea Cosmin Dumitriu” a spus Dan Tîrniceru-Ifrim în cadrul discuţiilor privind acest proiect. Consilierul independent a mai precizat că, conform legislaţiei, votul ar trebui să fie secret. „Eu sunt contrariat de afirmaţiile emise de d-l coleg Tîrniceru, probabil d-lui trăieşte în altă localitate şi nu ştie de realizările pe care le are d-l Victor Teişanu…Părerea mea este că afirmaţia d-voastră este gratuită şi profund eronată” a spus preşedintele de şedinţă Lucian Florea. „Cea mai mare greşeală a mea este că văd” a replicat Tîrniceru.

Consilierii locali trebuiau să stabilească dacă acest vot este deschis sau nu, dar nu prea mai avea cine. În Sala de şedinţe mai rămăseseră doar 7 aleşi dărăbăneni. (foto sus). Ionel Nenişcă a mers pe hol să-i cheme pe colegii săi, primarul Aroşoaie apelând şi la preşedintele de şedinţă. „Veniţi să-i filmaţi pentru că ei chiulesc de la şedinţă” a spus Nenişcă. „Probabil asta este o replică a CL Darabani” a afirmat Tîrniceru. Chiar dacă secretarul oraşului, Paulică Zahariea, a lăsat să se înţeleagă că nu se impune vot secret, consilierii au votat împotriva votului deschis. În final, 6 consilieri au votat pe bilete pentru, 8 împotrivă, iar un vot a fost nul.
„Este decizia unui for local important, asta este. Numai că argumentul e puţin cam fals. Faptul că eu nu am fost mereu în Bibliotecă nu constituie un argument, pentru că niciodată cel care dă numele unei instituţii nu trebuie să fi stat neapărat pe scaunul instituţiei respective. Numele se dă dacă persoana respectivă reprezintă ceva: o valoare, dacă merită acest lucru…Nu prezenţa şi consecvenţa mea la Bibliotecă este un însemn de valoare pentru persoana mea. Dacă există o valoare, asta constă în cu totul altceva. Dacă nu, nu…Şi Caragiale a fost de 5 ori cârciumar, nu numai că a stat în cârciumi. Nu are nici o legătură cu valoarea lui”
a declarat pentru Darabaneni.ro, Victor Teişanu.

Primarul Aroşoaie a anunţat că în data de 23 aprilie vor fi acordate titlurile de cetăţeni de onoare ai oraşului Darabani poetului Victor Teişanu şi istoricului Gheorghe Cliveti.
Citiţi şi: Victor Teişanu: „Sărbătorile mele au fost lansările de carte”
Te-ar mai putea interesa si:  Lucian FloreaPaulică ZaharieaDan Tîrniceru IfrimConsiliul Local DarabaniBiblioteca Orăşenească DarabaniVictor TeişanuIonel Nenişcă
4:38 pm , 13 Martie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare