Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Propunerea ca Biblioteca Orăşenească să poarte numele lui Victor Teişanu a fost respinsă de Consiliul Local Darabani FOTO&VIDEO

Majoritatea aleşilor dărăbăneni prezenţi la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local au votat împotriva proiectului de hotărâre privind atribuirea numelui poetului şi publicistului Victor Teişanu Bibliotecii Orăşeneşti din localitate. Cel mai vehement a fost independentul Dan Tîrniceru-Ifrim care a propus ca votul să fie secret şi aşa a fost. Teişanu a afirmat că respectă decizia forului din Darabani.
„În contextul propunerii d-lui Victor Teişanu pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului Darabani, având în vedere că acesta a fost vreme de aproape 40 de ani bibliotecar şi director al Bibliotecii Orăşeneşti Darabani, contribuind decisiv la dezvoltarea colecţiilor şi buna funcţionare a acestei instituţii, ţinând cont de faptul că acesta este o personalitate marcantă a mediului cultural local, judeţean, zonal şi chiar naţional, membru al Uniunii Scriitorilor din România, propun ca odată cu atribuirea titlului de cetăţean de onoare, să fie atribuit numele de Victor Teişanu Bibliotecii Orăşeneşti Darabani” a citit bibliotecarul Ionel David expunerea de motive a primarului Corneliu Aroşoaie. David a mai precizat că a fost solicitat un aviz Comisiei de atribuire denumiri şi s-a primit un răspuns favorabil în acest sens pe 19.02.2016.
„Având în vedere că are aproape 40 de ani de bibliotecar, desfăşurându-şi activitatea mai mult în cârciumi, după cafele, şi probabil meritul lui de pus numele Victor Teişanu Bibiotecii Orăşeneşti Darabani, cred că pentru că a fost un mare colaborator al ziarului Clopotul, aş mai propune să punem şi Spitalului Orăşenesc Darabani denumirea Cosmin Dumitriu” a spus Dan Tîrniceru-Ifrim în cadrul discuţiilor privind acest proiect. Consilierul independent a mai precizat că, conform legislaţiei, votul ar trebui să fie secret. „Eu sunt contrariat de afirmaţiile emise de d-l coleg Tîrniceru, probabil d-lui trăieşte în altă localitate şi nu ştie de realizările pe care le are d-l Victor Teişanu…Părerea mea este că afirmaţia d-voastră este gratuită şi profund eronată” a spus preşedintele de şedinţă Lucian Florea. „Cea mai mare greşeală a mea este că văd” a replicat Tîrniceru.

Consilierii locali trebuiau să stabilească dacă acest vot este deschis sau nu, dar nu prea mai avea cine. În Sala de şedinţe mai rămăseseră doar 7 aleşi dărăbăneni. (foto sus). Ionel Nenişcă a mers pe hol să-i cheme pe colegii săi, primarul Aroşoaie apelând şi la preşedintele de şedinţă. „Veniţi să-i filmaţi pentru că ei chiulesc de la şedinţă” a spus Nenişcă. „Probabil asta este o replică a CL Darabani” a afirmat Tîrniceru. Chiar dacă secretarul oraşului, Paulică Zahariea, a lăsat să se înţeleagă că nu se impune vot secret, consilierii au votat împotriva votului deschis. În final, 6 consilieri au votat pe bilete pentru, 8 împotrivă, iar un vot a fost nul.


Primarul Aroşoaie a anunţat că în data de 23 aprilie vor fi acordate titlurile de cetăţeni de onoare ai oraşului Darabani poetului Victor Teişanu şi istoricului Gheorghe Cliveti.
Citiţi şi: Victor Teişanu: „Sărbătorile mele au fost lansările de carte”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”