Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Concursul „Bucuria de a fi crestin” in Protopopiatul Darabani. VEZI castigatorii FOTO


Patriarhia Română organizează cu prilejul anului omagial al Sf. Împ. Constantin şi Elena concursul „Bucuria de a fi creştin”, care cuprinde trei etape ce vor culmina cu faza finală din 21 mai, zi în care se sărbătoreşte Hramul bisericii. Joi, 25 aprilie a avut loc la Darabani faza pe Protopopiat a concursului care are ca scop promovarea şi întărirea tradiţiilor creştine.

Anul acesta se împlinesc 1700 de ani de la promulgarea <<edictului de la Milano>> de către Constantin cel Mare, iar creştinismul şi-a câştigat libertatea. Până atunci, timp de 300 de ani, Biserica a fost prigonită, chinuită” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Constantin Pînzariu. 18 elevi din zona oraşului Darabani s-au întrecut la Biserica Sf. Împ. Constantin şi Elena din localitate, participând la secţiunile muzicală, poezie şi eseu ale concursului. Fiecare concurent a primit din partea pr. protopop Constantin Pînzariu câte o diplomă de participare, câştigătorii fiind recompensaţi şi cu o psaltire, o carte de rugăciuni şi un acatistier al zilelor săptămânii.Negru Teodora din Horodiştea a cîştigat secţiunea muzicală, Ana-Maria Roşu din Başeu (Hudeşti) a fost cea mai bună la poezie, iar Eusebiu Chetrariu din Horodiştea şi-a adjudecat secţiunea eseu a concursului. Juriul concursului a fost format din preotul Marius Barbacariu şi cadrele didactice Alina Andrei şi Elena Avîrvărei. Au mai asistat la competiţia creştină şi preoţii Parohiilor Başeu şi Horodiştea, Iulian Andrei, respectiv Ciprian Moraru, dar şi Dumitru Avîrvărei de la Biserica Sf. Nicolae din Darabani. Cei trei câştigători vor participa în perioada 14-16 mai la faza pe eparhie a concursului „Bucuria de a fi creştin”, care va avea loc la Iaşi.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Biserica Sf. NicolaeProtopopiatul DarabaniBiserica Sf. Constantin si ElenaBucuria de a fi crestinConstantin PinzariuDumitru Avirvarei
9:23 pm Vineri, 26 Aprilie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare