Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Pianistul Bogdan Vaida va concerta la Darabani. Incasarile evenimentului vor ajunge la elevii talentati din zonaCasa de Cultură „Theodor Balș” din Darabani va găzdui duminică, 15 decembrie, de la orele 18:00, recitalul lui Bogdan Vaida, pianistul român stabilit în Germania și aflat într-un turneu extraordinar în țară în luna decembrie. Evenimentul este organizat de Asociaţia Nord, fondată de fraţii Alexandru şi Ştefan Teişanu, dărăbăneni stabiliţi la Cluj, şi bibliotecarul Ionel David. Darabaneni.ro se numără printre partenerii media ai concertului, alături de Darabani.org şi TV Darmir
.

Bogdan Vaida s-a născut la Cluj în 1981, a absolvit cursurile Academiei „Gheorghe Dima” din localitate, iar în 2002 s-a stabilit în Freiburg, Germania. Considerat a fi unul din cei mai promițători absolvenți ai academiei clujene, Bogdan a primit distincții în cadrul mai multor competiții de pian la care a luat parte, inclusiv un premiu special la Jeunesses Musicales în 2000. Stabilit la Freiburg după ce a câștigat o bursă de studii la academia „Musikhochscule” din orașul german, Bogdan a susținut concerte în România, dar şi Germania, Spania, Austria, Elveția, Italia sau Franța.

La Darabani, Bogan Vaida va interpreta lucrări de George Enescu, Johannes Brahms și Franz Schubert, după un program pe care în decembrie îl mai susține în Timișoara, Baia Mare și Cluj-Napoca sub titulatura „Manifest pentru România”. Organizatorii au anunţat că în deschiderea recitalului renumitului pianist vor urca pe scenă mai mulți copii dărăbăneni, care vor interpreta câteva arii muzicale clasice cunoscute.

Comunitatea dărăbăneană se implică

Evenimentul beneficiază de susținerea Primăriei Darabani, dar și de cea a câtorva firme private din localitate. Pensiunea Koket, compania Sagrod și tipografia Qual Media sunt sponsorii evenimentului, în timp ce televiziunea și site-urile locale se implică în promovarea lui. Iniţiativa lăudabilă a dărăbănenilor stabiliţi la Cluj a fost prezentată şi în cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local Darabani. Cu acest prilej, edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, a spus că Primăria Darabani va deconta cheltuielile de transport ale muzicianului Vaida.

Suntem recunoscători și unor persoane private, fără ajutorul cărora nu am putea pregăti acest eveniment. Mulțumim pe această cale familiei Mihai şi Stela Cracană, d-lui Liviu Andronic, directorilor unităţilor de învăţământ din localitate și d-lui Mirel Dascălu, pentru bunăvoința și implicarea lor”, a spus Ionel David, unul dintre organizatori.Biletele se pot achiziţiona de la magazinul Koket

Concertul are scop caritabil, toți banii strânși din vânzarea biletelor și din donații fiind apoi oferiți elevilor dărăbăneni cu rezultate deosebite, însă cu o situație financiară precară. Biletele pot fi achiziționate de la magazinul Koket, începând cu data de 4 decembrie, prețul unui tichet fiind de 10 lei. „Ne dorim să avem o sală plină, să ne bucurăm împreună de muzică și să putem oferi un cadou frumos de sărbători unor elevi care merită susținerea comunității locale”, au precizat organizatorii.

Cine sunt organizatorii

Evenimentul este organizat de Asociația Nord (www.nordul.ro), proaspăt înființată la Darabani. „Actele de înființare sunt pregătite și le vom semna la Darabani chiar în preajma concertului, când sosesc în oraș și ceilalți fondatori, care s-au născut și au crescut aici, dar nu mai locuiesc în Darabani de ceva vreme.Sperăm să atragem în acest proiect cât mai mulți dărăbăneni, rămași acasă sau stabiliți prin alte locuri, care au interesul și capacitatea de a ajuta la demararea unor proiecte sociale și culturale care să anime viața orașului nostru și a regiunii. Colegii mei fondatori, frații Alexandru și Ștefan Teișanu, vin cu o mare experiență în managementul proiectelor culturale și cu multe conexiuni bune pentru aducerea și la Darabani a unor astfel de evenimente. Suntem convinși că ni se vor alătura și alții în scurt timp, iar primele semne sunt deja foarte bune”, a declarat Ionel David, unul dintre inițiatorii asociației.

Ne-am propus să ne aducem contribuția la retrezirea la viață a orașului și a întregii regiuni, acest recital de pian fiind primul dintr-o serie de evenimente pe care ne dorim să le organizăm la Darabani și despre care vom fi în măsură să dăm mai multe informații la începutul lui 2014. Deocamdată vrem să ne bucurăm de acest concert și de sărbătorile de iarnă, pe care ni le dorim liniștite și pline de bucurie pentru toți dărăbănenii”, a conchis David.


VEZI AICI VIDEO cu Bogdan Vaida în concert la Kirchzarten, Germania.


Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniCorneliu AroşoaieIonel DavidBogdan VaidaStefan TeisanuAlexandru TeisanuAsociatia Nord
9:54 pm Miercuri, 04 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare