Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Biblionetul a fost lansat oficial GALERIE FOTO & VIDEO


Sâmbătă, 14 iulie, a fost inaugurat serviciul Biblionet din cadrul Bibliotecii Orăşeneşti Darabani pe care dărăbănenii îl folosesc din luna februarie. La acest eveniment a participat şi reprezentantul Bibliotecii Judeţene, Iulian Moldovanu, şeful Serviciului Metodic şi coordonatorul judeţean al programului Biblionet.

Noua tehnologie a pătruns de anul acesta în conacul hatmanului Teodor C. Balş, ctitorul târgului Darabani. Este vorba de programul Biblionet oferit de Biblioteca Orăşenească care pune la dispoziţia dărăbănenilor 4 calculatoare de ultimă generaţie, complet echipate (monitoare LCD, camere web, căşti stereo), un scanner,o imprimantă laser, un videoproiector cu ecran, două surse UPS cu câte opt conectori. Softurile cu care sunt dotate calculatoarele sunt licenţiate şi depăşesc ca valoare pe cea a echipamentelor (Windows 7 Professional, Office 2010, programul educativ Intuitext etc.). Oficialităţi locale în frunte cu primarul Corneliu Aroşoaie, câţiva consilieri locali, elevi, studenţi şi reprezentanţi ai unor instituţii din Darabani au luat parte la tăierea panglicii Biblionetului. Preotul Lucian Plugaru a oficiat o slujbă de sfinţire a Bibliotecii Orăşeneşti care în ultimul an a suferit modificări majore, de schimbarea la faţă a Bibliotecii fiind cel mai „vinovat” bibliotecarul Ionel David, fapt recunoscut şi de reprezentantul Bibliotecii Judeţene. „Pentru că omul sfinţeşte locul, sunt în judeţ câteva biblioteci care şi-au depăşit statutul de depozit de carte şi au devenit vii” a spus Iulian Moldovanu.

„Să nu laşi să treacă nici o zi fără să vezi, fără să auzi sau fără să citeşti”

Pe lângă Biblionet, în cadrul Bibliotecii au fost amenajate Sala de lectură, Depozitul de presă şi au fost igienizate toate camerele. „Să nu laşi să treacă nici o zi fără să vezi, fără să auzi sau fără să citeşti” l-a citat preotul Plugaru pe ilustrul gânditor şi om de ştiinţă, Johann Wolfgang von Goethe. Primarul Corneliu Aroşoaie a recunoscut că nu are nici un merit în implementarea acestui nou serviciu la Biblioteca Orăşenească, i-a felicitat pe cei implicaţi în acest proiect şi i-a invitat pe dărăbăneni să folosească Biblionetul. Coordonatorul judeţean al programului Biblionet, Iulian Moldovanu, a explicat asistenţei în ce constă acest proiect. „Faptul că d-voastră puteţi utiliza în prezent această aparatură se datorează unui program internaţional finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates. De acolo vin banii şi lor trebuie să le mulţumim că 2000 de biblioteci din România, dintre care 52 din judeţul Botoşani, au primit această aparatură. Nu toate au primit, pentru că unele nu au îndeplinit condiţiile. Biblionet se adresează publicului larg. Aceste calculatoare nu sunt ale bibliotecarului sau Primăriei, sunt ale d-voastră, în primul rând. Nu au fost aduse numai pentru tineri, ci pentru toată populaţia oraşului” a spus Moldovanu.Poetul Victor Teişanu, directorul Bibliotecii Orăşeneşti, a punctat şi el meritul deosebit al bibliotecarului Ionel David în aducerea Biblionetului la Darabani. „De câteva luni încoace funcţionează Biblionetul graţie acestor programe accesate 100% de colegul meu Ionel David, căruia îi mulţumesc în mod special. Mulţumesc şi d-lui primar, care se vede din capul locului că este interesat de soarta instituţiilor de cultură, şi tuturor care şi-au sacrificat această zi liberă pentru a participa la acest eveniment. Le promitem că instituţia noastră va fi alături de toţi cei care doresc să se informeze indiferent pe ce cale: tradiţională, cu cartea, unde eu mă pricep mai bine sau tehnic, cu informaţia electronică, unde colegul meu este as” a precizat Victor Teişanu. Vizibil emoţionat, Ionel David a spus în spirit de glumă că a ajuns bibliotecar printr-o întâmplare, dar că s-a ataşat foarte mult de acestă meserie, şi a mulţumit tuturor celor prezenţi. (Lucian Bălăucă)

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
VIDEO


Citiţi pe aceeaşi temă:
Cadou de Craciun in valoare de 2500 $ pentru Biblioteca Oraseneasca
Biblioteca Oraseneasca in pole position pentru un nou proiect6:19 pm , 15 Iulie, 2012

2 Comentarii la “Biblionetul a fost lansat oficial GALERIE FOTO & VIDEO”

  1. Iluta Cocris spune:

  2. Iluta Cocris spune:

    aceasta cladire monument arhitectonic din Darabani este cladirea unde ,in 1971,s-a organizat banchetul de la terminarea liceului pe care l-am absolvit-pe atunci apartinea liceului teoretic Darabani; timpul a trecut, liceul s-a mutat in alta cladire si zona veche a ramas cam abandonata;il rog pe d-l Primar nou ales poate gaseste resursele necesare sa faca si lucrarile de reparatii exterioare ale cladirii si daca se poate si o sistematizare si igienizare a spatiului exterior si de acces la biblioteca!(daca nu cumva s-au efectuat intre timp .....)

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare