Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CL a aprobat planul de lucrari pentru beneficiarii de ajutor social. Tirniceru: „Cand stau in coada de lopata sau in crasma, tot ore de lucru sunt?”Edilii dărăbăneni au aprobat în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local planul de lucrări ce vor fi executate anul acesta de persoanele apte de muncă, beneficiare de ajutor social. Independentul Dan Tîrniceru Ifrim a contestat prestaţia celor care efectuează orele de muncă în vederea obţinerii venitului minim garantat şi a propus introducerea unei norme de lucru în acest caz.

Astfel, cei care vor să intre în posesia ajutorului social trebuie să efectueze lucrări de cărăţare a cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor pe tot parcursul anului, să efectueze lucrări de curăţenie şi întreţinere a Stadionului Orăşenesc când echipa CS Darabani joacă pe teren propriu, să deszăpezească iarna drumurile şi să taie lemne în şcoli, grădiniţe, dispensare săteşti sau la persoanele în vârstă ş.a. Planul de lucrări (vezi mai jos) a fost prezentat consilierilor de Nicolae Lazăr, referent de specialitate în cadrul Serviciului de asistenţă socială. „Când stau în coadă de lopată sau în crâşmă, tot ore de lucru sunt? Cine-i pontează atunci?” s-a adresat Dan Tîrniceru Ifrim funcţionarului Primăriei. „D-le consilier, eu nu dialoghez cu d-voastră. Eu doar am prezentat materialul” a fost replica lui Lazăr (foto).I-am văzut la deszăpezit, erau vreo 14-15 şi nu au reuşit să deszăpezească un trotuar de 50 m într-o zi întreagă, iar un singur om de la Petrom a deszăpezit într-o oră toată aleea lor” a mai precizat Tîrniceru, care a propus introducerea unei norme de lucru pentru beneficiarii legii 416. Liberalul Petrică Hrimiuc le-a luat apărarea persoanelor care primesc ajutor social. „Aceşti oameni sunt şi aşa necăjiţi. Ei vin să lucreze cât pot şi ei. Dacă noi n-am reuşit cu utilaje să deszăpezim un drum naţional precum DN 29A, ce să-i ceri unui om amărât care nici nu este stimulat?” a spus Hrimiuc. „Sunt cazuri şi cazuri. În mandatul trecut am strigat la unul şi eram pasibil de 50 de milioane amendă pentru că i-am spus să-şi facă norma” a precizat şi edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie.

În prezent, 87 de familii figurează în evidenţa Primăriei Darabani ca beneficiare ale ajutorului social, personale respective urmând să încaseze pentru luna ianuarie în total 16.301 lei.Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniCorneliu AroşoaieDan Tîrniceru IfrimPetrică Hrimiucajutor sociallegea 416
5:45 pm , 03 Februarie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare