Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Micii fotbalisti ai prof. Stefanuca, calificati la faza judeteana a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar

Sâmbătă, 30.03.2013, s-a desfășurat la Dorohoi faza pe centru de localităţi a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal pentru ciclul primar. La această competiție au participat alături de elevii Școlilor Gimnaziale nr. 8 şi 5 din municipiul vecin şi micii fotbalişti antrenaţi de secundul CS Darabani, prof. Ovidiu Ştefănucă de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă”Darabani.
În primul meci s-au întâlnit cele două echipe din Dorohoi, antrenate de prof. Lucian Agavriloaie, mai cunoscut dărăbănenilor după ce i-a arbitrat în campionatul judeţean, şi prof. Mitriţă Cohal, de asemenea „fluieraş” în liga a IV-a. La finalul partidei, tabela a arătat 4-1 în favoarea elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 8.
În a doua partidă a Olimpiadei elevilor, s-au întâlnit echipele reprezentative ale Școlii Nr. 5 Dorohoi și „Leon Dănăilă” Darabani. După un meci echilibrat în care elevii dărăbăneni au fost puțin „crispați”, după cum a precizat Ovidiu Ștefănucă, aceștia au reușit să se impună cu scorul de 1-0, golul venind după un șut a lui Țîmpău Vlad, mingea fiind deviată nefericit în proprie poartă de către un elev de la Școala nr. 5.

„Felicit elevii care astăzi m-au făcut să mă simt mândru că le sunt profesor și sunt mulțumit să văd că antrenamentele de după orele de curs nu au fost în zadar. Rezultatul vine după o muncă asiduă, în componența echipei având și elevi cu care lucrez de 2-3 ani. Țin să mulțumesc părinților pentru sprijinul acordat și profesorilor Pop Radu și Dascălu Vasile care au fost alături de mine și m-au susținut, și nu în ultimul rând domnului director Florea Lucian. Sper ca la faza județeană să ne prezentăm mai bine și să ocupăm un loc cât mai bun” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Ovidiu Ștefănucă.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”