Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Politistii avertizeaza: „Infractorii te pot cunoaste mai bine dacat crezi”



Campania se derulează la nivel naţional în perioada aprilie-septembrie 2014 şi  are drept scop prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi a infracţiunilor comise cu violenţă, respectiv a furturilor din locuințe, de/din autoturisme şi a tâlhăriilor. Partener al Poliţiei Române în realizarea acestei campanii este Societatea Groupama Asigurări S.A.

Cele două instituţii au derulat până acum, în cadrul parteneriatului iniţiat în 2011, trei campanii de prevenire a infracţiunilor de furt: „Fii precaut! Hoţii nu dorm(2011)”, „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!” (2012) şi „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” (2013), care în judeţul Botosani  şi-au dovedit utilitatea, infracţiunile de furt sesizate cunoscând un trend descendent în perioada arătată.

Prezenta campanie se înscrie în priorităţile Poliţiei în domeniul prevenirii în anul 2014, două dintre acestea fiind „Prevenirea infracţiunilor de furt” şi „Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”. Campania se va axa pe trei module: siguranţa personală – “Cum să ţii tâlharii la distanţă?”, furturi din locuinţe – “Casa ta, locul cel mai drag. Protejează-l!”, furturi de/din auto – “Cum să ai grijă de maşina ta?”.

Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri ale poliţiştilor de prevenire cu beneficiarii acestei campanii, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, în judeţul Botoşani vor fi distribuite 3000 de flyere cu recomandări preventive şi 100 de afişe, ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.



Pe tot parcursul campaniei, promovarea mesajelor preventive se va realiza şi prin intermediul unui site creat special - www.prevenire.groupama.ro, printr-un clip video ce va fi distribuit prin reţeaua internet, un spot video realizat de o trupă umoristică, iar 18 imagini reprezentative vor fi distribuite prin reţelele de socializare.

Pentru a nu deveni victima unor evenimente neplăcute,
POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

Cum să ții tâlharii la distanță?
În locuri publice:

•    Evitaţi deplasările prin zone mai puțin circulate sau izolate (câmpuri, parcuri, șantiere, terenuri virane);
•    Când transportați sume mari de bani, faceţi tot posibilul să fiţi însoțit și de o altă persoană de încredere;
•    Păstraţi asupra dumneavoastră cât mai puțini bani;
•    Evitaţi să consumaţi băuturi alcoolice atunci când aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;
•    Dacă agresiunea se produce într-un loc public, nu aveţi rețineri în a solicita ajutorul celor aflați în zonă și chiar de a riposta fizic - o astfel de reacție îl poate determina pe agresor să vă lase în pace și să părăseasca locul în grabă.
Atenție! În cazul în care integritatea corporală sau viața vă sunt puse în pericol, renunțaţi la bunurile pretinse de agresor. Rețineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, particularități în vorbire sau în comportament și APELAŢI RAPID NUMĂRUL DE URGENŢĂ 112! (foto: Shutterstock)




Te-ar mai putea interesa si:  politistihotitalhari
12:16 pm Joi, 05 Iunie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare