Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Politistii avertizeaza: „Infractorii te pot cunoaste mai bine dacat crezi”

Campania se derulează la nivel naţional în perioada aprilie-septembrie 2014 şi are drept scop prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi a infracţiunilor comise cu violenţă, respectiv a furturilor din locuințe, de/din autoturisme şi a tâlhăriilor. Partener al Poliţiei Române în realizarea acestei campanii este Societatea Groupama Asigurări S.A.
Cele două instituţii au derulat până acum, în cadrul parteneriatului iniţiat în 2011, trei campanii de prevenire a infracţiunilor de furt: „Fii precaut! Hoţii nu dorm(2011)”, „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!” (2012) şi „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” (2013), care în judeţul Botosani şi-au dovedit utilitatea, infracţiunile de furt sesizate cunoscând un trend descendent în perioada arătată.
Prezenta campanie se înscrie în priorităţile Poliţiei în domeniul prevenirii în anul 2014, două dintre acestea fiind „Prevenirea infracţiunilor de furt” şi „Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”. Campania se va axa pe trei module: siguranţa personală – “Cum să ţii tâlharii la distanţă?”, furturi din locuinţe – “Casa ta, locul cel mai drag. Protejează-l!”, furturi de/din auto – “Cum să ai grijă de maşina ta?”.
Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi stabilirea unor întâlniri ale poliţiştilor de prevenire cu beneficiarii acestei campanii, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, în judeţul Botoşani vor fi distribuite 3000 de flyere cu recomandări preventive şi 100 de afişe, ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.
Pe tot parcursul campaniei, promovarea mesajelor preventive se va realiza şi prin intermediul unui site creat special - www.prevenire.groupama.ro, printr-un clip video ce va fi distribuit prin reţeaua internet, un spot video realizat de o trupă umoristică, iar 18 imagini reprezentative vor fi distribuite prin reţelele de socializare.
Pentru a nu deveni victima unor evenimente neplăcute,
POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:
Cum să ții tâlharii la distanță?
În locuri publice:
• Evitaţi deplasările prin zone mai puțin circulate sau izolate (câmpuri, parcuri, șantiere, terenuri virane);
• Când transportați sume mari de bani, faceţi tot posibilul să fiţi însoțit și de o altă persoană de încredere;
• Păstraţi asupra dumneavoastră cât mai puțini bani;
• Evitaţi să consumaţi băuturi alcoolice atunci când aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;
• Dacă agresiunea se produce într-un loc public, nu aveţi rețineri în a solicita ajutorul celor aflați în zonă și chiar de a riposta fizic - o astfel de reacție îl poate determina pe agresor să vă lase în pace și să părăseasca locul în grabă.
Atenție! În cazul în care integritatea corporală sau viața vă sunt puse în pericol, renunțaţi la bunurile pretinse de agresor. Rețineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, particularități în vorbire sau în comportament și APELAŢI RAPID NUMĂRUL DE URGENŢĂ 112! (foto: Shutterstock)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »

Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »

Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”