Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Liceenii l-au sarbatorit pe Dimitrie Cantemir PRIMA ... si ULTIMA DATA?Elevii dărăbăneni au sărbătorit vineri, 26 octombrie, „ziua şcolii”, cu ocazia împlinirii a 339 de ani de la naşterea domnitorului Dimitrie Cantemir. Evenimentul a avut loc la o zi după ce primarul Corneliu Aroşoaie i-a atras atenţia directorului Florin Ignat că atribuirea numelui cărturarului, liceului dărăbănean, nu ar fi tocmai legală, deoarece nu există o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) în acest sens.

Conducerea liceului dărăbănean, un grup de profesori şi elevi ai unităţii de învăţământ l-au comemorat vineri, 26 octombrie, pe Dimitrie Cantemir, odată cu împlinirea a 339 de ani de la naşterea ilustrului cărturar. Florin Ignat, directorul liceului, a adus, cu acest prilej, la cunoştinţa auditoriului faptul că în fiecare an de acum înainte această zi va fi celebrată ca „ziua şcolii”. Prof. Ştefan Dănilă şi elevii din clasa a XII-a A au evocat multipla personalitate a domnitorului, dărăbănenii participând şi la un spectacol de muzică uşoară şi populară.

Cu o zi mai devreme, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local (CL), primarul Corneliu Aroşoaie i-a semnalat directorului Ignat faptul că noua denumire a liceului nu are avizul Consiliului Local. „Nu am nimic împotrivă dacă d-lor şi Consiliul de Administraţie a liceului au stabilit ca denumirea liceului să fie Dimitrie Cantemir. După ştiinţa mea, orice schimbare de denumire a unei instituţii subordonate CL trebuie să aibă avizul CL. Prin urmare, rugăm pe d-l director, deocamdată să nu trimită adrese la diferite instituţii cu noua denumire pentru că nu există o HCL în acest sens” a spus Aroşoaie.Odată ce am luat o hotărâre în Consiliul Profesoral şi a fost aprobată în Consiliul de Administraţie, acum ce mai pot face? Mai întrunim un Consiliu Profesoral, nu? Avem şi semnătura d-nei Huncă. Procedura era aşa: se stabileşte de către Consiliul Profesoral, se adoptă în Consiliul de Administraţie şi apoi Inspectoratul face demersuri mai departe” a fost replica directorului Ignat. Edilul şef al urbei i-a transmis şefului unităţii de învăţământ să facă o expunere de motive pentru un proiect de HCL. „Am avut în mandatul celălalt această propunere. Atunci mai erau o şedinţă, două...iar Comisia de Învăţământ nu şi-a dat acordul, şi a rămas aşa. Trebuie trecut prin CL şi apoi proiectul ajunge la Comisia de denumiri din cadrul Prefecturii” a precizat şi Paulică Zahariea, secretarul oraşului Darabani.

 Pe aceeaşi temă:
Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani OFICIAL sau NEOFICIAL?


7:10 pm Sambata, 27 Octombrie, 2012

2 Comentarii la “Liceenii l-au sarbatorit pe Dimitrie Cantemir PRIMA ... si ULTIMA DATA?”

  1. realist spune:

    Aşa e....la români dacă nu avem zile deosebite le inventăm...mai ales în ultimii ani

  2. V. HORODINCU spune:

    Dar cine este autorul acestui articol? E putin mai mult decat idiot! Indiferent de ce nume poarta sau va purta Liceul , Dimitrie Cantemir ar trebui sarbatorit in fiecare an si in orice scoala la fel ca Eminescu. ESTE UNUL DIN CELE MAI MARI PERSONALITATI ALE CULTURII NOASTRE.

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare