Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Copilul tău navighează în siguranţă pe internet? VEZI sfaturile oamenilor legii VIDEO

În zilele noastre, internetul a devenit parte integrantă a vieții, atât pentru oamenii maturi, cât și pentru copii, având în vedere faptul că acesta facilitează accesul la informații, la expuneri distractive și că ne oferă posibilitatea de a comunica instant cu diverse persoane, aflate în toate colțurile lumii. Internetul poate fi considerat cea mai mare democrație pentru că este mediul în care orice persoană se poate exprima liber, oricine poate expune un conținut sau își poate asuma o altă identitate atunci când comunică din spatele unui ecran.
Așadar, mediul online poate avea și caracteristici negative, în sensul că poate fi violent ori nepotrivit pentru cei mici și poate dezinforma. Pentru prevenirea unor evenimente negative, polițiștii le recomandă cetățenilor:
Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe internet informaţii personale despre voi sau membrii familiei.
Nu acceptați întâlniri cu persoane cunoscute pe internet!
Nu divulgați altor persoane parola de la e-mail, deoarece acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele vostru sau pot intra pe site-uri interzise. Periodic, modificați-vă parolele!
Manifestaţi atenţie în utilizarea reţelelor de socializare. Este de preferat ca activitatea dumneavoastră să nu fie publică, ci văzută doar de prieteni și persoane apropiate.
Adoptați un comportament decent atunci când postați propriile opinii și nu transmiteți mesaje sau imagini de natură a crea prejudicii.
Vă informăm că sistemele de operare sau soluțiile de securitate dispun de funcționalități de control parental. Aceste funcții limitează accesul copiilor la anumite tipuri de conținut, de la site-uri de pornografie la rețele sociale, până la jocuri video care au conținut violent. Utilizați-le cu încredere!
Monitorizați aplicațiile pe care le folosește copilul dumneavoastră!
Atenție și la cercul de prieteni al copilului! Poate cădea cu ușurință pradă presiunii grupului!
Fiți apropiați de copilul dumneavoastră! Discutați cu el, ascultați-i părerile, convingeți-l că este mai bine să discute cu dumneavoastră despre lucrurile pe care le-a văzut sau pe care le-a citit pe internet.
În cazul în care sesizați schimbări comportamentale ale copilului, solicitați sprijin de la instuțiile specializate și anuntați de îndată poliția.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”