Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Mascatii au descins in nordul judetului in cautarea traficantilor de tigari. Darabani, „nodul” contrabandistilor

Conform unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), 78 de percheziţii domiciliare au avut loc luni, 11 noiembrie 2013, la primele ore ale dimineţii, în judeţul Botoşani, inclusiv oraşul Darabani. Acesta este cea mai amplă acţiune coordonată de procurorii DIICOT Botoşani, fiind vizate mai multe reţele de contrabandă cu ţigări de la frontierele cu Moldova şi Ucraina.
Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Botoşani efectuează cercetări cu privire la 75 de învinuiţi, în cauze fiind emise mandate de aducere în vederea audierii. Conform surselor neoficiale, printre cei aduşi pentru audieri s-ar număra doi poliţişti de frontieră, dar şi primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu. Audierile maraton au început în prima zi a săptămânii, urmând ca, cel mai probabil, marţi să fie emise eventualele ordonanţe de reţinere. Oamenii legii anchetează mai multe persoane care ar fi introdus în ţară în perioada februarie-noiembrie 2013 aproximativ 600.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.
„În cadrul a două dosare penale s-a acţionat pentru destructurarea mai multor grupări infracţionale organizate ce acţionau în zona de nord a judeţului, la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, săvârşind în mod organizat şi repetat infracţiuni de contrabandă” a precizat Lăcrămioara Balica, procuror DIICOT. Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe raza localităţilor Crasnaleuca şi Darabani s-a constituit o grupare infracţională formată din 14 membri implicaţi în contrabandă cu ţigări. În perioada iunie-noiembrie 2013, grupul infracţional organizat ar fi introdus ilegal în ţară, preluat, transportat, depozitat şi vândut peste 178.851 de pachete de ţigarete de provenienţă R. Moldova, de diferite mărci.

De asemenea, în urma cercetărilor, s-a reușit probarea activităţii unui alt grup infracțional organizat, constituit începând cu luna octombrie 2013, care acţiona pe raza localităților Darabani-Rădăuţi Prut. Gruparea era formată din 10 membri, iar în perioada octombrie-noiembrie 2013, grupul infracţional organizat ar fi introdus ilegal în ţară, preluat, transportat, depozitat şi vândut peste 55.500 de pachete de ţigarete de provenienţă moldovenească, de diferite mărci. Acţiunile au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Botoşani şi Suceava, precum şi al poliţiştilor din Iaşi, Suceava, Bacău, Neamţ, Vaslui sau Timişoara, suportul de specialitate fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. (foto: btonline)
Citiţi pe aceeaşi temă:
Descinderi cu mascati in trei locuinte din Darabani FOTO
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »

Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ... continuare »

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor ... continuare »

Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »

La nivelul Primăriei orașului Darabani s-a constituit un grup de lucru a cărui activitate este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a localității în perioada 2021-2027. În vederea realizării strategiei, Consiliul Local și Primăria Orașului Darabani trebuie să dezvolte un dialog susținut cu comunitatea. Dezvoltarea viitoare a orașului depinde în mod hotărâtor de adoptarea unei atitudini pro-active, inovative de către administrația publică locală, se ... continuare »
SĂRBĂTORI FERICITE! (Click pe imagine pentru a viziona fotografiile integrale realizate de MD Studio Art)