Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dărăbănenii şi-au condus pe ultimul drum fostul primar GALERIE FOTO


Tristeţe…ca la orice înmormântare. Poate mai trişti pentru că ne-am fi aşteptat să vedem mai mulţi dărăbăneni la acest eveniment nefericit. Au fost prezenţi consilieri locali mai puţini decât degetele de la o mână, prea puţini salariaţi ai Primăriei, nici urmă de primar sau viceprimar. De parlamentari nici nu mai vorbim. Nu era de tăiat nici o panglică în 11 februarie, anul acesta, la Darabani. În schimb au venit oameni în cârje şi mulţi pensionari de CAP.  Probabil asta ţine de respectul de sine. Nu să-i fii aproape celui de lângă tine care este în suferinţă. Şi până la urmă, câţi au mai avut nevoie în ultimii ani de Ghiorghi Burlacu?

Ceremonie de înmormântare discretă, la fel cum a fost în ultimii ani Ghiorghi Burlacu. Cortegiul funerar a pornit la ora stabilită de pe strada Veteranilor din Darabani. Gardul verde de tuia din jurul casei sale, atât de bine îngrijit de fostul primar, strălucea la orele 12:00 sub razele soarelui, la 8 grade C. Slujba de pomenire a fost oficiată pe preotul protopop Costică Pînzariu la Biserica Sf. Constantin şi Elena, în timp ce grupuri de dărăbăneni aşteptau lângă gardul bisericii şi pe la colţurile străzii 1 Decembrie să-l vadă pentru ultima dată pe fostul lor primar, aşa cum a fost el, rău sau bun, în concepţia fiecăruia. Cu toate că…”A fost un om bun, gospodăros. A crescut şi a trăit printre ţărani, a ştiut ce e greul şi i-a înţeles pe cei amărâţi” ne-a mărturisit unul dintre bătrânii prezenţi la înmormântare.

Întâmplător sau nu, în momentul în care cortegiul funerar a ajuns în faţa Primăriei, a început să picure. 11 dintre salariaţii Primăriei au ieşit în faţa instituţiei. Pr. Costică Pînzariu a citit acolo unul dintre cei 12 stâlpi şi apoi ploaia s-a transformat într-o lapoviţă tăioasă. Poate ne-am fi aşteptat ca cineva să ţină aici un discurs legat de cei patru ani pe care acest om i-a petrecut la cârma comunităţii. Nu a fost să fie. Şi cei aproximativ 200 de oameni şi-au continuat drumul spre locul de veci al răposatului. Dumnezeu să-l ierte…pe el, şi pe noi. (L.B.)
 
 
Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Ghiorghi Burlacuinmormantare Ghiorghi Burlacu
9:14 pm Joi, 11 Februarie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare