Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un sindicat național consideră ilegală desființarea Poliției Locale DarabaniSindicatul Național ”Meridian” al Polițiștilor și Funcționarilor consideră că prin desființarea Poliției Locale, Primăria Darabani încearcă să trateze doar efectele, nu și cauzele. Darabaneni.ro v-a informat săptămâna trecută despre hotărârea aprobată de Consiliul Local Darabani, știre preluată de la noi de toată presa locală și națională.

Sindicatul Național ”Meridian” contestă decizia aleșilor dărăbăneni, invocând trei motive principale pe care vi le prezentăm în cele ce urmează, extrase din comunicatul remis publicației Darabaneni.ro:

În primul rând trebuie precizat faptul că prin măsura luată a fost încălcată legislația în domeniul funcției publice. Modificarea statutului angajaților Poliției Locale, din funcționari în personal contractual, poate avea loc numai în cazul celor care au ca sarcină paza obiectivelor. Toți ceilalți, care se ocupă de ordinea și liniștea publică, circulația rutieră, disciplina în construcții, protecția mediului sau controlul activităților comerciale sunt funcționari publici conf. art. 14 din Legea Poliției Locale nr. 155/2010, schimbarea statutului punându-i astfel în imposibilitatea de a-și mai îndeplini atribuțiile pe viitor.În al doilea rând, trebuie subliniat faptul că salariile polițiștilor locali sunt echivalente cu cele ale angajaților din primărie, astfel că mutarea acestora în alte servicii nu aduce economii însemnate la bugetul local.
În al treilea rând, dacă la baza măsurii luate a stat faptul că au existat nemulțumiri referitoare la activitatea desfășurată de Poliția Locală, considerăm că a fost mai ales o problemă de management la nivelul structurii, care nu se poate rezolva prin desființare ci prin schimbarea conducerii acesteia.

Din păcate situația creată se poate repeta oricând, iar pentru remedierea ei ne exprimăm speranța ca, în acest caz, Instituția Prefectului, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și celelalte autorități ale statului, care reglementează acest domeniu al funcției publice, să ia măsurile legale pentru corectarea hotărârii aprobate de Consiliul Local al Orașului Darabani, care până la urmă va avea numai implicații nefavorabile asupra cetățeanului de rând.
Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniPolitia Locala DarabaniSindicatul National ”Meridian”
6:12 pm Sambata, 07 Decembrie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare