Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Parlamentar dărăbănean: „Avem nevoie de o strategie pentru promovarea valorilor naţionale”

Cu ocazia celebrării a 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, deputatul PSD Costel Lupașcu, originar din Darabani, a făcut un apel public pentru realizarea și implementarea unei strategii de promovare a valorilor naționale.

„Apreciez că este datoria noastră de lideri ai comunităților pe care le reprezentăm de a promova cultura și patrimoniul cultural de la nivel local prin educarea tinerilor în spiritul valorilor naționale. Așa cum avem o strategie națională de apărare, o strategie națională în domeniul sănătății și o strategie națională în domeniul educației este nevoie și de un proiect național pentru creșterea accesului și valorificarea manuscriselor, operelor și publicisticii marilor noștri scriitori și poeți”, a declarat Costel Lupașcu.

Pe 15 ianuarie se împlinesc 167 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și se celebrează și Ziua Culturii Naționale.„Sunt mândru că m-am născut în aceeași zonă cu ''omul deplin al culturii
românești'', așa cum îl numea Constantin Noica pe Mihai Eminescu și că am fost ales de botoșăneni să îi reprezint în cel mai înalt for legislativ din țară. În discursul public se invocă ideea de „interes național” însă mai mult dintr-o perspectivă economică. Lipsește însă idea de atașament nu doar față de valorile naționale statale, dar și de trăsăturile autentice ale poporului român. De aceea, trebuie să avem o strategie pentru promovarea valorilor naționale privind cunoaşterea culturii naţionale, a tradiţiilor,a obiceiurilor, a limbii române și a simbolurilor statului român. Acest lucru ne poate ajuta pentru a construi modele inspiraționale pentru tinerii noștrii, având influență și asupra modului în care ne educăm proprii copii în familie și în instituțiile de învățământ”, a mai subliniat deputatul Lupaşcu în cadrul unui comunicat remis publicaţiei Darabaneni.ro.


Te-ar mai putea interesa si:  Costel LupascuMihai EminescuConstantin NoicaZiua Culturii Nationale
2:43 pm , 15 Ianuarie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Darabaneni.ro a revenit după un an la Viișoara, într-o iarnă adevărată ca în nordul Moldovei, pentru a-i ura ”La mulți ani!” veteranului Ghiță Cojocariu, eroul ultimului nostru reportaj, care a devenit în 12 februarie cetățean de onoare al comunei sale natale.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare