Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CL Discutii aprinse, acuze si un presedinte de sedinta depasit FOTO


Şedinţa ordinară a Consiliului Local din 30 august 2012 a început din start cu stângul prin contestarea dreptului lui Nicolae Lazăr de a participa la şedinţă în calitate de secretar interimar al Primăriei. După ce această problemă a fost rezolvată prin aducerea la cunoştinţă consilierilor despre dispoziţia primarului care îi acorda această calitate, discuţiile au continuat pe marginea unor vicii de procedură instituţională. Consilierul Petrică Hrimiuc a invocat faptul că nu poate fi adoptat procesul verbal al unei şedinţe extraordinare într-o şedinţă ordinară şi invers. Avocatul dărăbănean a cerut ca procedurile din Consiliul Local să nu se mai sprijine pe cutume şi a întrebat de ce după două luni de zile nu a fost remis fiecărui ales o variantă oficială a Regulamentului de funcţionare a Consiliului Local adoptat în şedinţa din 28 iulie 2012.

Preşedintele de şedinţă Gheorghe Caba a controlat cu greu discuţiile. Caba, împărţit  între  telefoanele personale şi dezbateri, s-a arătat vădit iritat de insistenţa arătată de colegul său de partid pe diverse chestiuni juridice. După ce a fost acceptat, în cele din urmă, procesul verbal al şedinţei extraordinare din 14 august 2012, Petrică Hrimiuc şi Dan Tîrniceru Ifrim au acuzat faptul că în actul respectiv nu au fost consemnate amendamentele înaintate de ei în timpul discuţiilor. În jurul acestui subiect s-a iscat un mic scandal în timpul căruia persoana însărcinată cu redactarea proceselor verbale, Didina Honceru, şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a părăsi şedinţa motivând că nu intră în atribuţiunile ei şi nici nu este plătită pentru acest lucru. În final, edilii locali au respins procesul verbal al şedinţei din 14 august 20212.

Discuţiile aprinse au continuat şi pe marginea unor proiecte de hotărâre, unii consilieri cerând încă o dată ca toate aceste proiecte, însoţite de o documentaţie laborioasă să le parvină fiecăruia în mod personal pentru ca votul şi discuţiile să se desfăşoare în cunoştinţă de cauză. La Diverse au fost formulate mai multe interpelări: consilierul Gheorghe Bejinaru a cerut o suplimentare a fondurilor pentru echipa de fotbal deoarece s-au majorat baremurile arbitrilor şi a solicitat ca Poliţia Comunitară să asigure paza stadionului pentru că s-au constatat anumite distrugeri. Dan Tîrniceru Ifrim şi-a susţinut cererea din şedinţa ordinară anterioară, de a se face publice salariile angajaţilor Primăriei. Celelalte două interpelări ale consilierului independent au făcut referire la necesitatea balastării drumurilor şi trecerea balastierei din nou în proprietatea administraţiei locale.Consilierul social-democrat, Ionel Nenişcă, a solicitat secretarului oraşului, Paulică Zahariea, să se prezinte la procesele Primăriei, de asemenea a cerut Consiliului Local o informare în legătură cu situaţia reală a datoriilor Primăriei şi publicarea Hotărârii de Guvern prin care Spitalul Orăşenesc Darabani a fost închis. Consilierul Petrică Hrimiuc a cerut ca la următoarea şedinţă Departamentul juridic să vină cu o lămurire oficială legată de modul de votare a proceselor verbale de şedinţă. Acelaşi consilier a mai cerut să fie prezentat un raport detaliat cu situaţia datoriilor Primăriei Darabani acumulate în perioada 2004-2012. Lipsa de comunicare, dezinteresul, pasivitatea şi lipsa cunoştinţelor procedurale au adus în derizoriu ceea ce teoretic trebuia să fie o întâlnire de lucru în favoarea cetăţenilor.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini9:04 pm Sambata, 01 Septembrie, 2012

5 Comentarii la “CL Discutii aprinse, acuze si un presedinte de sedinta depasit FOTO”

 1. Ioana spune:

  jalnic!!!!!

 2. Corneluș spune:

  Fiecare legislatură cu mascotele ei. Acum acestea sunt Nenișcă, Tărniceru și alte persoane care se cred lideri. Foarte jalnic.

 3. alegator spune:

  Daca consilierii care cer lamuriri in anumite probleme sunt considerati mascote ,atunci ne meritam soarta. Cornelus de la PDL ia cerceteaza lista si poate depistezi mascotele PDL-ului local care nu scot macar un sunet in interesul cetateanului. Foarte jalnic este cand toti tac si ridica mana in unanimitate ca pe vremea comunistilor. Imbucurator este faptul ca cer socoteala consilierii din tabara puterii ,ceilanti tac deoarece nu cunosc problemele darabaqnenilor.

 4. sorin-lulu spune:

  da-i taranului telefon in hartop cu el

 5. joker spune:

  JALNIC!

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare