Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dupa aproape un sfert de secol, Sanatatea Darabani renaste cu ex-viceprimar presedinte de onoare

Începând de sâmbătă, 3 august a.c., oraşul Darabani este din nou reprezentat în campionatul judeţean de fotbal de echipa Sănătatea Darabani, cea mai titrată din istoria fotbalului dărăbănean, care a câştigat seria onoare botoşăneană în 1982. Preşedintele campioanei judeţului din 1982 era Ion Zaharia, fost viceprimar al oraşului Darabani şi consilier local, care va fi acum preşedinte de onoare al noii Sănătatea Darabani. Echipa va fi formată din elevi ai Şcolii de fotbal “Caşuba şi Găluşcă” şi jucători din Darabani. Ultimul jucător care l-a dat şcoala de fotbal suceveană primei scene a fotbalului românesc este Doru Cristian Papadiuc, mijlocaş ofensiv/atacant care în prezent evoluează la Ceahlăul Piatra Neamţ.

Sănătatea Darabani s-a înscris în liga a V-a a campionatului judeţean, fiind reprezentată, sâmbătă 3 august la AJF Botoşani, la tragerea la sorţi a ţintarului campionatului 2013/2014 de delegatul Costel Nechifor (foto stânga, în partea opusă preşedintelui Mihai Calistru). Din partea CS Darabani a fost prezent antrenorul Ion Gucianu. Preşedintele Şcolii de fotbal “Caşuba şi Găluşcă”, Dumitru Dănilă, va conduce şi Sănătatea Darabani, iar Gelu Dragotă, fostul preşedinte al CS Darabani, va susţine şi el noua echipă din oraşul de pe malul Prutului. Binenţeles, echipa va fi antrenată de cuplul de tehnicieni Caşuba-Găluşcă. „În turul campionatului 2013/2014 urmează să analizăm echipa, să consolidăm lotul. În retur vom fixa şi un obiectiv” a spus Dragotă. Sănătatea Darabani va evolua într-un echipament galben-alb-negru marca Adidas (foto jos).
Jucătorii CS Darabani „promovează în Onoare”?


Citiţi şi:
REMEMBER Fotbalul dărăbănean, file de poveste
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”