Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Mare de oameni și peste 40 de preoți la înmormântarea părintelui Cojocaru GALERIE FOTO

Peste 400 de persoane și în jur de 40 de preoți l-au condus vineri, pe ultimul drum, pe pr. Daniel-Lucian Cojocaru, cel care s-a stins la numai 35 de ani pe patul de spital în prima zi a săptămânii, datorită unor grave probleme de sănătate. Slujba de înmormântare a fost oficiată de PS Calinic Botoșăneanul.

Slujba de înmormântare a preotului care a slujit aproape 7 ani la Biserica ”Sf. M. Mc. Dimitrie” din Viișoara Mică a durat 2 ore și jumătate, iar Biserica ”Sf. Nicolae” din Bajura a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 40 de preoți din Protopopiatul Darabani și colegi ai pr. Daniel Cajocaru din Pașcani, Dorohoi ș.a. localități plus dărăbănenii și enoriașii din Viișoara. După slujba de prohodire, a fost înconjurată biserica în procesiune de înmormântare spre locul de veci din curtea lăcașului de cult din Bajura.

”Este greu de crezut că ar putea să existe vreun cuvânt de mângâiere care ar putea diminua în vreun fel suferinţa unei asemenea despărţiri, când în urma sa au rămas fiul său Dragoş-Teodor, fără tată la doar şapte ani, o soţie văduvă, doi părinţi arşi de durere, o soră – Niculina-Minodora (1971) şi un frate – Costel (1974), primii născuţi ai familiei Cojocaru, cu sufletele îndurerate şi răscolite de amintirea celor mai frumoase momente petrecute împreună în casa părintească, o parohie fără păstor, o instituţie de învăţământ fără mentorul lor spiritual şi o mulţime de colegi, prieteni şi rude de aproape sau de departe au rămas fără mijlocitorul lor către Dumnezeu.Şi, totuşi, trebuie să înţelegem că Dumnezeu i-a trimis moartea pentru că El este singurul care ştie când să pună punct unei suferinţe care se anunţa ireversibilă. Să fim încredinţaţi că Dumnezeu nu doar omoară – deşi nu El a făcut moartea – ci şi învie (I Regi 2, 6).

În aceste momente dureros de actuale, când veşnicia îi deschide larg porţile părintelui Daniel Lucian, consolatoare sunt gândurile profesorilor de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani, transmise prin intermediul unei publicaţii locale (n.r.-Darabaneni.ro): „Dumnezeu şi-a luat aproape un suflet cald şi frumos, iar nouă aici, pe pământ, ne-a lăsat amintirea vie a unui profesor îndrăgit de elevi, a unui coleg jovial şi optimist, a unui duhovnic responsabil şi iubitor, a unui Om care a încurajat bunătatea, generozitatea şi altruismul”.

Să-L rugăm pe Dumnezeu, în aceste momente de vremelnică despărţire, să aşeze sufletul părintelui Daniel Lucian întru aşteptarea Învierii de obşte, în ceata slujitorilor Săi, rânduindu-i „pentru rodul faptelor lui celor bune” un loc binemeritat în Împărăţia Sa!” se arată în cuvântul Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, potrivit Doxologia. ro.

Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  inmormantare preot Cojocaru BajuraDaniel Lucian Cojocarupr. Cojocaru
7:24 pm Sambata, 11 Ianuarie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare