Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
A inceput amenajarea Poienii Patru Stejari SI TU POTI FI VOLUNTAR!

În această săptămână se derulează în Teioasa (Darabani) workshopul de peisagistică privind Amenajarea Poienii celor Patru Stejari, organizat de Asociaţia Nord şi compania OPNA Landscape Culture cu sprijinul Primăriei Darabani şi a Ocolului Silvic din localitate.
Duminică după-amiază au sosit la Darabani reprezentanţii OPNA Landscape Culture, cei care au propus acest proiect, şi 4 voluntari din Cluj-Napoca şi Bucureşti. Din păcate, voluntarii ieşeni care şi-au anunţat iniţial prezenţa au declarat forfait. „ Masa mare de voluntari o reprezintă tinerii dărăbăneni care au răspuns foarte energic apelului nostru. Cu siguranţă vor avea multe de învăţat. Până în prezent toată lumea se simte minunat” au precizat organizatorii. În prima zi s-au trasat zonele distincte: poiana mare, situl stejarilor şi poiana mică. Apoi s-au pregătit grinzile pentru stâlpii celor 3 porţi de incintă, s-au săpat gropile pentru stâlpi şi s-a făcut aprovizionarea cu materiale. A doua zi s-au montat stâlpii de porţi şi s-au turnat direcţionalele. Ploaia a întrerupt munca voluntarilor, miercuri ei urmând să continue ansamblarea celor 3 porţi şi montarea băncilor recreative, ca apoi să se lucreze la aleea centrală şi la situl stejarilor.
„Toate aceste lucruri sunt posibile datorită dărăbănenilor care au sprijinit de la început proiectul prin programul 100 pentru Nord. Programul de donaţii continuă până la 1 august , astfec cine doreşte să se implice în activităţile viitoare ale festivalului o poate face. Procedura de donaţie este prezentată pe site-ul www.zilelenordului.ro” a declarat pentru Darabaneni.ro, Alexandru Teişanu, unul dintre organizatori.

„Fără ajutorul lor, al celor din Primăria Darabani şi al câtorva oameni binevoitori din oraş care au ajutat cu utilaje şi materiale, plus hrană pentru voluntari, proiectul nu ar fi fost posibil. Le mulţumim lor, dar şi celor de la OPNA, care dau dovadă de profesionalism în ceea ce fac. Le mulţumim de asemenea elevilor dărăbăneni care au înfruntat ploaia şi au ştiut să transforme fiecare moment în bucurie, din dorinţa de a lăsa ceva în urmă comunităţii căreia aparţin” au mai adăugat organizatorii workshopului.
Voluntarii, dar şi organizatorii, sunt cazaţi în campingul de pe Stadionul Orăşenesc, o avanpremieră a ceea ce va fi în perioada 8-10 august la Zilele Nordului. Workshopul se va finaliza vineri, 18 iulie.
Citiţi pe aceeaşi temă:
Workshop pentru amenajarea Poienii Patru Stejari organizat de Asociatia Nord
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”