Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

UNA CALDĂ, ALTA RECE „Cu cutia milei nu mai putem continua” VEZI cine a spus astaFără doar și poate, sportul dărăbănean, în speță fotbalul, trece prin cea mai fastă perioadă de după Revoluție. Echipa de liga a IV-a este aproape de calificarea în Liga a III-a, iar cea de futsal a jucat pentru a doua oară consecutiv la Turneul final al Campionatului național de tineret U’ 19, performanțe posibile după ce frâiele fotbalului dărăbănean au fost preluate de omul de afaceri Dumitru Dănilă. Cu toate acestea, antrenorii de la futsal nu mai doresc să continuie în condițiile de până acum.

Se pare că motivele pentru care profesorii care au antrenat Sănătatea la Turneul Final de la Vaslui sunt subfinanțarea secției de futsal, lipsa transferurilor și faptul că jucătorii nu au fost suficient motivați. Președintele ASC Sănătatea nu a fost împreună cu echipa de futsal la Turneul Final de la Vaslui, în aceeaşi zi având loc la Darabani partida cu Tudora, care a decis campioana judeţului. Mai mult, Sebastian Gucianu, unul dintre jucătorii de bază, și-ar fi uitat buletinul acasă, și a realizat acest lucru doar la intrarea în Iași, suspectându-se că ar fi ceva necurat la mijloc. Profesorul Mihai Rusu a trimis redacţiei Darabaneni.ro punctul său de vedere vizavi de acest subiect, pe care vi-l prezentăm integral:<<Cu cutia milei nu mai putem continua!
În sport caracterul reprezintă scheletul viitorului sportiv. În marile competiții câștigă doar unii ca aceștia. Antrenorul are obligația să promoveze jucători cu integritate morală, care sunt atașați de emblema și culorile clubului.
La Vaslui de pildă am avut un jucător care plângea întins pe jos acesta fiind Bogdan Dumitrașcu, ceilalți fiind dezamăgiți pe bună dreptate, că nu au putut da mai mult, dar am avut și un jucător, dărăbănean, transportat  la urgență de directorul unei școli (pe care nu de mult a absolvit-o) și antrenorul secund al echipei de futsal (tot director… ghinion!), care abia la intrarea în Iași și-a amintit că nu are buletinul la el, asistând la chinul colegilor și al profesorilor în a face față unei echipe, probabil cu un buget la care mi-e teamă să mă gândesc.
Țin să precizez că Bogdan Dumitrașcu este din Havârna (RESPECT COMUNEI ȘI COMUNITĂȚII SALE FOTBALISTICE!), iar Lupu Ionuț, Capraru Cristian, Horeanu Alexandru din Hudești (RESPECT COMUNEI  PENTRU CONDIȚIIILE OFERITE!), acești sportivi au jucat pe lângă cei din Darabani pe care deja îi cunoașteți, fără să uite vreodată buletinul timp de două campionate.
Rezultatele sunt peste măsură: 2015-2016 calificare la turneul final de la Iași în primele 4 din două serii, 2016-2017 calificare la turneul final la Vaslui, în primele 8 din 20 de echipe din România.

La Vaslui pentru acest deziderat am plecat!  


 
… revenind la tabloul precedent cu Dumitrașcu din HAVÂRNA  plângând pe dușumea și colegul său din Darabani, fără buletin, în tribună (nici la hotel nu te primește fără buletin), vă întreb, dacă ați fi selecționer, pe cine ați promova? Mai interesant este faptul că la transportul documentului devenit deja celebru „a dat o mână de ajutor” și DL. PREȘEDINTE DĂNILĂ DUMITRU și că nici acum buletinul nu a ajuns… parcă ar fi fost o „coală de tablă de două tone!” și ar fi necesitat un transport special. Mai așteptăm?… competiția s-a terminat!
Păcat poate aveam șanse la un loc mai bun…, sau nu ar fi contat?
Nu știu când vom mai avea șansa aceasta!

Copiilor li s-a promis o premiere pentru rezultatele de anul trecut, care nici acum nu a avut loc. Ce să mai sper anul acesta pentru elevii noștri?…
Campionatul acesta copiii nu au fost stimulați niciodată. Jucăm cu maiouri din 1998, copetele s-au stricat!. Am avut jucători accidentați de care tot noi ne-am îngrijit… și sunt elevi! Umblăm cu niște sacoșe din rafie de două campionate…
Societatea în ansamblu așteaptă mult de la profesori. Iată că am făcut, deși fiecare în parte, în doi ani a produs efectiv ceva pentru casa și familia sa. Noi am… „dat ceva”!... 


Trebuie să înțelegem că nu putem fi acolo fără o finanțare corespunzătoare și că este păcat, pentru că s-a muncit!
Toate acestea mă determină să iau decizia anunțată. Mulți ar spune „atâta pagubă…” alții: „păcat…”
Cert este că în 2 ani, noi profesorii am sacrificat multe pentru aceste rezultate, în timp ce la alții se învârte pe bună dreptate… „contorul profitului”>> a spus prof. Rusu.

Dumitru Dănilă nu a dorit să comenteze foarte mult, afirmând totuşi că:
”Dacă ar fi fost așa ceva, eu personal nu am știut, dar mă îndoiesc că a fost un plan pus la cale. Singurul meci de la care am lipsit a fost cel de la Vaslui. De câte ori a fost nevoie, am fost cu ei. Cu echipa mare nu am fost. Cred că era normal să rămân la Darabani la meciul cu Tudora.
Au un echipament roșu nou pe care nu l-au folosit. De fiecare dată când a fost nevoie de ceva, acolo au mers și jambiere și geluri și kelen și ciocolată la fiecare meci, energizante. La fiecare antrenament am participat. La echipa mare cred că am fost la două antrenamente într-un an, iar la futsal am fost la 20, pe puțin”.

Preşedintele ACS Sănătatea a afirmat că va miza în continuare pe fotbalişti autohtoni, cel puţin la echipa de futsal.  ”Futsalul este ca să crească copii, nu să facem transferuri din județ. Sănătatea e Darabani, nu e Botoșani” a mai spus Dănilă.

Ovidiu Ștefănucă: ”Că va fi punct sau punct și virgulă, nu știm”Dacă Mihai Rusu este hotărât să reununţe la banca tehnică a echipei de futsal, Ovidiu Ştefănucă lasă să se înţeleagă ar mai putea exista o portiţă deschisă, în cazul în care vor fi unele schimbări la echipă.

”Deocamdată s-a încheiat acest sezon cu rezultate excepționale. Din 20 de echipe am ajuns în primele 8 la Turneul Final. Eu cred că este un rezultat foarte mare pentru oraș și pentru copii. Nu știm dacă ne mai întâlnim cu această performanță. S-a tras linie, nu știu ce va fi din toamnă. S-a pus punct, deocamdată. Că va fi punct sau punct și virgulă, nu știm. E greu, în condițiile care au fost până acum, nu cred. Fără a fi stimulați copiii, și constrânși în același timp, e foarte greu să realizezi ceva” a spus Ovidiu Ștefănucă. Directorul adjunct al Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” a obținut de curând și licența C-UEFA de antrenor.

Președintele AJF Vaslui: ”Se vede pasiunea…o echipă dragă mie…Cimpoeșu fabulos”Adversarii noştri vorbesc la superlativ despre echipa de futsal: conducere, antrenori şi jucători. Preşedintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghiță cel care manageriază Internazionale Traian Vaslui şi o echipă de minifotbal, intenţionează chiar să-l transfere la Vaslui pe goalgeterul dărăbănean Cristian Cimpoeşu.

”Echipa de futsal Sănătatea mi-a lăsat o impresie foarte bună. Au avut o prestație excelentă în sferturi în fața KSE Tg. Secuiesc, una dintre favoritele la titlu. Scorul pare sever 8-4, dar dărăbănenii au jucat foarte, foarte bine. Se vede pasiunea, se vede organizarea foarte bună la Darabani. Știu că acolo nu e ușor cu selecția, majoritatea jucătorilor fiind din zonă. Cu toate acestea, au ajuns la Turneul Național, de aceea tot respectul pentru ei. Comportarea lor a fost extraordinară. Darabaniul, ca și organizare îmi este o echipă dragă. Știu cât este de greu să clădești o echipă și am văzut pasiune la d-voastră. Îl respect foarte mult pe d-l Dănilă, d-l Rusu, o muncă foarte bună, sper să nu fi uitat pe nimeni. Au fost foarte decenți, o echipă dragă mie, iar Cimpoeșu e un super-jucător, unul dintre cei mai buni de la turneul final. Ar face față cu brio în Liga a II-a la futsal și cu un pic de pregătire chiar în Liga I. Dacă o să putem, o să încercăm să-l aducem aici, la Vaslui. Un jucător fabulos” a declarat pentru Darabaneni.ro, Bogdan Gheorghiță.

Te-ar mai putea interesa si:  Dumitru DănilăOvidiu StefanucaMihai RusuSanatatea FutsalBogdan Gheorghita
7:14 pm Luni, 19 Iunie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare