Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

40.000 lei alocaţi de la bugetul local pentru Zilele Nordului (Zilele Oraşului)Aleşii dărăbăneni au aprobat în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local alocarea sumei de 40.000 lei pentru manifestările dedicate „Zilelor Oraşului” din cadrul Festivalului Zilelor Nordului (ZN). Doi consilieri locali au votat împotrivă.
 
Liberalul Florin Ignat a solicitat lămuriri în ce priveşte criteriile pe baza cărora s-a stabilit suma de 40.000 lei. „Nu ştim deocamdată cât şi cum pentru că urmează să facem contractele cu firme şi cu formaţiile care cântă” a afirmat Corneliu Aroşoaie, care, fiind în continuare provocat de Ignat, a spus că nu este exclusă o rectificare de buget în acest sens. „Dacă rămân, îi dirijaţi în altă parte…Formaţiile care vor veni la noi vor fi plătite de noi, celelalte fiind plătite de către ei” a mai precizat edilul şef al urbei. 

„Suma de bani este pentru Zilele Oraşului Darabani sau pentru ZN? Cu cât contribuim noi şi cu cât ei? În ce perioadă se desfăşoară Zilele Oraşului?” a întrebat şi Petrică Hrimiuc, având în vedere că organizatorii au fixat în programul festivalului duminică ca fiind Ziua Darabanilor. „Întrebarea este foarte simplă: dacă sunt Zilele oraşului Darabani sau Zilele Nordului? Dacă e pentru o zi e foarte mult, dacă e pentru patru e ok. Să ştim să ne prezentăm în ultima zi sau toate cele patru zile…Dacă e vorba de 40.000 de lei pentru Zilele oraşului Darabani înţeleg că eu organizez în colaborare cu ceilalţi, dar după câte văd şi pe afiş sunt Zilele Nordului, ei sunt promotorii, iar noi suntem un fel de parteneri, dar cu un procent mult mai mic” a spus avocatul Hrimiuc, care a mai adăugat că zilele unui oraş nu se organizează în post.

„Banii fiind puţini, nu putem să facem două evenimente distincte” a explicat primarul Aroşoaie, care a spus că Zilele Oraşului vor ţine 4 zile: din 6 până în 9 august. „Din moment ce contribuim cu suma asta de bani, trebuie să beneficiem şi noi de meritul organizării” a spus şi Alin Gîrbaci, care a cerut mai multă transparenţă în alocarea banului public.

„Dincolo de aceste discuţii, stimaţi colegi, consider că este o iniţiativă mai mult decât…(„Lăudabilă, ştim textul” a intervenit Petrică Hrimiuc) având în vedere că populaţia oraşului Darabani merită asemenea tipuri de activităţi organizate în colaborare cu o fundaţie care promovează nu numai Darabaniul cât şi zona din care facem parte, arealul Darabanilor” a spus Lucian Florea, care, şicanat de Ignat şi Hrimiuc, nu a rămas „dator”: „Eu, spre deosebire de d-voastră, îmi exprim lucid punctul de vedere”. În final, Petrică Hrimiuc şi Florin Ignat au votat împotrivă, restul consilierilor fiind pentru. Reprezentanţii Primăriei au alcătuit o comisie de organizare a manifestărilor formată din Marius Aroşoaie, Vasile Floria, Dorica Boz, Mihai Plugaru, Gheorghe Sîsîiac, Emanuil Stoian, al cărei preşedinte a fost desemnat viceprimarul Relu Cricleviţ. 

Şuie Paparude la Zilele Nordului! VEZI programul ediţiei din acest an a festivalului
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieFlorin IgnatPetrică HrimiucAlin GirbaciZilele Norduluiprimarul orasului DarabaniZilele Orasului Darabani
9:37 pm Marti, 04 August, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare