Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
12 afgani, adulti si copii, opriti la Radauti-Prut dupa ce au trecut Prutul pentru a pleca in Vest VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, în cadrul unei actiuni comune cu poliţiştii de frontieră moldoveni, au depistat şi reţinut 12 persoane din Afganistan care au trecut râul Prut din R. Moldova, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.
În data de 01 august a.c., la nivelul S.P.F. Rădăuţi-Prut, în baza informaţiilor deţinute, ca urmare a cooperarii cu poliţiştii de frontieră din R. Moldova, a fost organizată o acţiune comună pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale. În jurul orelor 06:20, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, la malul râului Prut, un grup de persoane, patru adulţi şi opt copii, ce nu îşi justificau prezenţa în zona de frontiera la acea oră.
Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care s-a stabilit că acestea nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru stabilirea identităţii. În urma verificărilor efectuate în comun cu autorităţile de frontieră moldovene, s-a stabilit că cele 12 persoane sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între un an şi 43 de ani. Migranţii au traversat râul Prut, din R. Moldova în România, profitând de apa scăzută din acea zonă, cu intenţia de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei.
„Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar în baza Acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană şi R. Moldova, cele 12 persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ale statului vecin” ne-a comunicat inspector principal de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.
Citiţi pe aceeaşi temă:
Georgieni in cautarea unui loc de munca in Vest, trecere ilegala a frontierei de la Baranca
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »

Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ... continuare »

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor ... continuare »

Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »

La nivelul Primăriei orașului Darabani s-a constituit un grup de lucru a cărui activitate este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a localității în perioada 2021-2027. În vederea realizării strategiei, Consiliul Local și Primăria Orașului Darabani trebuie să dezvolte un dialog susținut cu comunitatea. Dezvoltarea viitoare a orașului depinde în mod hotărâtor de adoptarea unei atitudini pro-active, inovative de către administrația publică locală, se ... continuare »
SĂRBĂTORI FERICITE! (Click pe imagine pentru a viziona fotografiile integrale realizate de MD Studio Art)