Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ADMITERE FACULTATE Ai carte, ai parte de taxeLuni, 16 iulie 2012, au început înscrierile la facultăţile din cadrul universităţilor ţării. Această perioadă reprezintă un moment foarte prolific din punct de vedere financiar pentru instituţiile de învăţământ superior. Un viitor student din România trebuie să scoată din buzunar aproximativ 200 lei pentru taxa de înscriere la cursurile unei singure facultăţi, la care se adaugă şi alte cheltuieli legate de  legalizări de acte şi transport. Dacă un absolvent de liceu doreşte să se înscrie la două sau mai multe facultăţi, atunci cheltuielile cresc semnificativ. Unii absolvenţi de liceu au depus dosare de înscriere chiar şi la şase facultăţi, pentru a fi siguri că nu rămân pe dinafara învăţământului superior. Taxele sunt stabilite de fiecare facultate în parte şi acestea variază între 120 şi 250 lei. Două facultăţi din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” nu percep taxă de înscriere, este vorba de Facultatea de Fizică şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

O absolventă a Grupului Şcolar Darabani ne-a declarat că a scos din buzunar pentru înscrierea la două facultăţi 540 de lei, pe lângă taxele care au fost de 200, respectiv 250 lei plus cheltuielile de transport. „Taxele sunt foarte mari. La Universitatea <<Alexandru Ioan Cuza>>, ajung până la 250 lei, pe când la Universitatea Tehnică <<Gheorghe Asachi>> taxele ating cel mult 200 lei, în funcţie de numărul de specializări pentru care optezi”, a declarat pentru Darabaneni.ro Emanuel, candidat la una din universităţile ieşene.


La Facultatea de Istorie taxele nu au mai fost modificate de patru ani. După părerea mea nu sunt mari, deoarece cu 120 de lei te poţi înscrie la toate specializările facultăţii, iar la studii de master, cu 160 de lei poţi aplica pentru toate specializările, celelalte facultăţi şi-au stabilit în consiliile de conducere taxele percepute la înscriere”, a declarat pentru Darabaneni.ro lector univ. dr. Ionuţ Nistor, membru al comisiei de admitere la Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. (A.D.A.)
5:15 pm Joi, 19 Iulie, 2012

2 Comentarii la “ADMITERE FACULTATE Ai carte, ai parte de taxe”

  1. Oana spune:

    Numai ca luni a fost 16 iulie ;)

  2. adinuzza spune:

    La Facultatea de Chimie nu se percep taxa, nu la cea de Fizica! De ce? E limpede!!!!!!!!!!

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare