Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
ADMITERE FACULTATE Ai carte, ai parte de taxe

Luni, 16 iulie 2012, au început înscrierile la facultăţile din cadrul universităţilor ţării. Această perioadă reprezintă un moment foarte prolific din punct de vedere financiar pentru instituţiile de învăţământ superior. Un viitor student din România trebuie să scoată din buzunar aproximativ 200 lei pentru taxa de înscriere la cursurile unei singure facultăţi, la care se adaugă şi alte cheltuieli legate de legalizări de acte şi transport. Dacă un absolvent de liceu doreşte să se înscrie la două sau mai multe facultăţi, atunci cheltuielile cresc semnificativ. Unii absolvenţi de liceu au depus dosare de înscriere chiar şi la şase facultăţi, pentru a fi siguri că nu rămân pe dinafara învăţământului superior. Taxele sunt stabilite de fiecare facultate în parte şi acestea variază între 120 şi 250 lei. Două facultăţi din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” nu percep taxă de înscriere, este vorba de Facultatea de Fizică şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică.
O absolventă a Grupului Şcolar Darabani ne-a declarat că a scos din buzunar pentru înscrierea la două facultăţi 540 de lei, pe lângă taxele care au fost de 200, respectiv 250 lei plus cheltuielile de transport. „Taxele sunt foarte mari. La Universitatea <<Alexandru Ioan Cuza>>, ajung până la 250 lei, pe când la Universitatea Tehnică <<Gheorghe Asachi>> taxele ating cel mult 200 lei, în funcţie de numărul de specializări pentru care optezi”, a declarat pentru Darabaneni.ro Emanuel, candidat la una din universităţile ieşene.
„La Facultatea de Istorie taxele nu au mai fost modificate de patru ani. După părerea mea nu sunt mari, deoarece cu 120 de lei te poţi înscrie la toate specializările facultăţii, iar la studii de master, cu 160 de lei poţi aplica pentru toate specializările, celelalte facultăţi şi-au stabilit în consiliile de conducere taxele percepute la înscriere”, a declarat pentru Darabaneni.ro lector univ. dr. Ionuţ Nistor, membru al comisiei de admitere la Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. (A.D.A.)
2 Comentarii la “ADMITERE FACULTATE Ai carte, ai parte de taxe”
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
Numai ca luni a fost 16 iulie ;)
La Facultatea de Chimie nu se percep taxa, nu la cea de Fizica! De ce? E limpede!!!!!!!!!!
Ultimele articole
Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »
Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »
Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »
De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »
Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »