Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Bajura are acum drum asfaltat. Când îl spargem pentru reţeaua de apă şi canalizare? FOTO & VIDEO

După ce s-a asfaltat ceva mai mult de 1 km de drum din cartierul Teioasa, în această săptămână firma suceveană Fibracis a început asfaltarea şi în satul arondat oraşului Darabani, Bajura. Extinderea reţelei de apă şi canalizare rămâne în continuare o promisiune neonorată a USL din campania electorală din 2012.

Proiectul de asfaltare a aproximativ 2,4 km din Bajura face parte din cei 10,7 km de drum, care include cel din Teioasa, care nu este încă terminat, şi mai multe străzi din Darabani precum Muncitorului sau Unirii. „Nu putem preciza când termină constructorul lucrarea, în funcţie de graficul său de execuţie. O situaţie de lucrări pe Bajura încă nu am primit” a precizat Andrei Budianu, şeful Biroului achiziţii publice şi implementare proiecte-programe din cadrul Primăriei Darabani. Recepţia lucrărilor se va face în momentul în care vor fi asfaltate toate drumurile care totalizează 10,7 km.
Tronsonul Bajura măsoară aproximativ 2,4 km, de la DN 29A până la intersecţia cu drumul judeţean care merge spre Baranca, în prezent asfaltându-se aproximativ 65% din suprafaţa sa. Mai este de lucrat la drumurile laterale, urmează să fie turnat şi stratul de uzură şi să fie finalizate şanţurile şi rigolele.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 140 de miliarde de lei, bani de la bugetul de stat alocaţi de Ministerul Dezvoltării prin Programul naţional de dezvoltare locală. Este bine, locuitorii satului Bajura vor putea circula acum pe un drum civilizat, cu siguranţă capitalul electoral al primarului Corneliu Aroşoaie a crescut, o întrebare încă fără răspuns este când vor beneficia aceşti oameni de apă şi canalizare? Un proiect în acest sens a fost realizat în 1996, a avut loc şi licitaţia un an mai târziu, iar câteva ţevi au fost îngropate prin Bajura până în 2000, când lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. De curând, 7 noi localităţi din judeţ au fost incluse în Master planul pentru apă şi canalizare: Mihai Eminescu, Stăuceni, Văculeşti, Mihăileni, Ripiceni, Tudor Vladimirescu şi Vlăsineşti. Chiar şi Coşula are de anul trecut reţea de apă şi canalizare.
Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini (foto&video I.G.)
Te-ar mai putea interesa si:  asfaltareasfalt Bajuradrum asfaltat Bajuraasfaltare in BajuraFibracis
3:30 pm , 20 Martie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare