Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

NOI Condiţii şi acte pentru ajutorul social şi alocaţia complementară

Familiilor şi persoanelor nevoiaşe li se asigură de către statul român un venit minim garantat, conform legii. Nivelul lunar al venitului minim garantat este de 125 lei pentru o singură persoană, 225 lei pentru familiile cu 2 persoane, 313 lei pentru cele cu 3 persoane etc. Pentru banii acordaţi ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară este obligată, la solicitarea primarului, să presteze lunar acţiuni sau lucrări de interes local. Fac excepţie de la această regulă persoanele care asigură creşterea şi îngrijirea copiilor, a persoanelor cu handicap sau a vârstnicilor, în condiţiile legii. Pentru a beneficia de aceste drepturi băneşti, persoanele nu trebuie să deţină bunuri care nu sunt considerate de strictă necesitate pentru nevoile familiale, adică mai multe animale, păsări, terenuri peste numărul admis sau aparatură electronică, autoturisme mai noi de 10 ani şi alte obiecte de valoare considerate „de lux”.
IMPORTANT Beneficiarii ajutorului social din mediul urban nu trebuie să aibă mai mult de 10 ari de teren intravilan, iar cei din mediul rural nu trebuie să deţină mai mult de 20 ari de teren intravilan.
Alocaţia familială complementară şi cea de susţinere pentru familia monoparentală este înlocuită din acest an cu alocaţia pentru susţinerea familiei iar limita maximă a venitului pe membru de familie pentru care se acordă această bonificaţie socială va fi micşorată cu 100 de lei, de la 470 lei la 370 lei/membru de familie. Având în vedere că numărul şomerilor este în creştere, iar cei care vor solicita un asfel de sprijin va fi mai mare, Guvernul încearcă să menţină în acest an cheltuielile cu aceste prestaţii sociale la nivelul celor din 2010. Guvernanţii ne promit că nu se vor atinge de alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă un drept universal al acestora.
În cursul anului 2011 se pot acorda şi ajutoare de urgenţă, în cazuri deosebite precum calamităţi naturale, incendii, accidente, familiilor care au în întreţinere 8 sau mai mulţi copii minori sau pentru tratamentul unor boli grave.
ACTE NECESARE pentru dosarul de ajutor social şi alocaţia pentru sprijinul familiei:
-copie CI/BI soţ, soţie
-adeverinţă de elev/cupon alocaţie
-copie certificat de naştere sau buletinul copiilor
-adeverinţă circă fiscală soţ/soţie
-adeverinţă de salariat sau cupon de pensie, şomaj
-adeverinţă a venitului agricol
-două dosare cu şină
-copie livret de familie
-se completează două cereri tip
Mobilizaţi populaţia din zona oraşului Darabani pentru a depune aceste dosare” a spus primarul Ghiorghi Burlacu în ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local, după prezentarea raportului de specialitate al Rodicăi Stoian, şef Serviciu Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Darabani.    8:30 pm Joi, 17 Februarie, 2011

6 Comentarii la “NOI Condiţii şi acte pentru ajutorul social şi alocaţia complementară”

 1. xxx spune:

  ce facem noi vei care nu neu primit dosarele la încălzire pe motiv că deţinem 10 ari teren la sat. Cine ne dă banii, deoarece la sat este20 ari.Dom doctor , cei de la asistenţă nu ştiu cîte urechi au, dorm şi vorbesc urît cu oamenii. Ruşine să le fie.

 2. postolache stela spune:

  bataie de joc am 21 ari pentru un ar nu mi se da compleme tara copilul manamca pamant de ce nu a u luat de la cei cu salarii mari bogatasii parlamentarii sau trezit sa ia de la niste bieti copii sa le fie rusine

 3. moldovan spune:

  Mai primesc alocatia complementara daca mai detin si o casa la tara si 1400mp de teren?

 4. rita ion spune:

  daca am 15 ari intravilan si 35 extravilan pot primi ajutor social?

 5. spune:

 6. ucaid-vrancea spune:

  am 6 copii stau la curte ,cateva pasari DAR----2100mp si nu am complementara,nu aj. incazire,cred ca cei care au 21 Are,pe pamantul in plus sa stivuiasca ce fura de la bogati cei cu pamant putin n-au unde depozita!?Si atuci le vine statu in ajutor ,stalear inima celor cu aceasta lege,abia daca ma mai descurc si ei au si hartie igienica pe bani nostri,acum vor veni ai lor de unde sa furetot de lacei cu gura mica, vin PROSTI LA PUTERE.

 7. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare