Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Social

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Botoșani s-au întâlnit la Darabani cu directorii de școli. VEZI motivul

Vineri, 03 Martie, 2017

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au demarat, astăzi, la Darabani, activitatea de sprijinire a directorilor instituțiilor de învățământ în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu. La acest eveniment au participat și directorii principalelor unități de învățământ din Darabani, profesorii Angelica Crețu și Alin Prisăcariu, dar și edilii șefi ai ...  continuare »

Fara comentarii »

Promisiuni de la CUC: Intervenţii pe drumurile naţionale, inclusiv tratament pentru drumul de pământ Manoleasa-Rădăuţi Prut

Vineri, 03 Martie, 2017

Până atunci: „În cel mai scurt timp să găsească (Ovidiu Laicu n.r.) o soluție pentru aplicarea unui tratament bituminos pe toată porțiunea de drum național. Ulterior, noi vom demara procedura de achiziție pentru proiectare și execuție. Drumul nu poate rămâne în această stare. Aștept să-mi transmită evaluarea și impactul bugetar care-l va avea, astfel încât să putem să alocăm sumele necesare pentru lucrările de întreținere de pe acest sector de ...  continuare »

Fara comentarii »

Nemţii ne oferă 15 locuri de muncă în domeniul hotelier-gastronomic. VEZI condiţiile

Joi, 02 Martie, 2017

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 15 posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic (ospătar – 8 posturi, recepționer – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine – 2 posturi, cameristă/roomboy – 2 posturi și personal ȋntâmpinare oaspeți – 1 post), care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți ...  continuare »

Fara comentarii »

Protest pentru asfaltarea "vestitului" drum național de pământ VIDEO

Luni, 27 Februarie, 2017

  Starea deplorabilă în care se află DN 24 C, demonstrează încă o dată că suntem un colț de țară uitat de guvernanți, cu toate că promisiuni de asfaltare a arterei rutiere au existat în nenumărate rânduri, mai ales în preajma alegerilor. Localnicii din zona Rădăuți-Prut au ajuns în culmea disperării și au organizat duminica trecută un marș de protest. Portiuni din Drumul Național 24C trebuiau asfaltate încă de dinainte de ...  continuare »

Fara comentarii »

Sărbătoare cu 100 de felicitări, tablouri și...îmbrățișări „Copiii ne definesc timpul” GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 26 Februarie, 2017

Copiii, ajutați de părinți sau bunici, au realizat machete care au cuprins câte 100 de piese, prezentând simbolistica lucrării lor. Momentul culminant al zilei a fost participarea la Parada numărului 100, cei mici mărșăluind prin școală în frunte cu Violeta Ungureanu, în aplauzele colegilor lor, a părinților, bunicilor și cadrelor didactice, printre acestea și Angelica Crețu, directorul unității de învățământ. De asemenea, elevii au participat și la ...  continuare »

Fara comentarii »

Cei mai buni matematicieni ai Școlii Leon Dănăilă, premianții Concursului Lumina Math GALERIE FOTO

Sambata, 25 Februarie, 2017

„Mă bucur să fiu aici astăzi între voi. Ne-am adunat pentru a-i felicita pe colegii voștri care au obținut rezultate excepționale la Concursul național Lumina Math”, le-a spus elevilor, Angelica Crețu, directorul unității de învățământ. Premianții au primit aplauze furtunoase în lumina blitzurilor aparatelor foto și telefoanelor celor prezenți la acest eveniment. Angelica Crețu i-a strigat pe rând, pe micii matematicieni, cei mai mulți elevi premianți ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI când va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Zilele Nordului

Miercuri, 22 Februarie, 2017

Artiști și turiști din cele trei spații românești (România, Basarabia și Bucovina de Nord) se întâlnesc pe malul Prutului, într-o adevărată sărbătoare a Nordului. Trupe rock renumite, maeștri ai muzicii populare, companii de teatru, artiști vizuali și scriitori, precum și români de pretutindeni, iubitori de frumos, zguduie din temelii o dată pe an liniștea micuțului oraș Darabani, cel mai nordic al României, gazdă a festivalului. ...  continuare »

Fara comentarii »

Două incendii în mai puţin de o oră, unul produs la Darabani

Miercuri, 22 Februarie, 2017

periodică a coşurilor de evacuare a fumului.Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, montaţi pe pardoseală,în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m,nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 25000 de pensionari scutiţi de contribuţia la sănătate

Vineri, 17 Februarie, 2017

După cum deja este cunoscut, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 2/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, începând cu plata drepturilor de pensii aferente lunii februarie 2017, se elimină contribuţiile de asigurări sociale de sănătate pentru pensionari, iar plafonul de impozitare a veniturilor din pensii se ridică  la 2.000 de lei. ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatul Costel Lupaşcu: „Guvernul PSD asigură accesul la medicamente gratuite pentru toate categoriile sociale”

Joi, 16 Februarie, 2017

„Conform Institutului Național de Statistică, o familie din România cheltuie în medie 60 de lei pe lună pentru medicamente și alte produse medicale. La pensionari, cheltuielile depășesc în medie 90 lei pe lună. Dar acolo unde sunt probleme medicale mai serioase, sumele cresc semnificativ, iar familiile sărace nu și le pot permite. E nevoie ca Guvernul să vină cu soluții pentru a asigura dreptul constituțional la sănătate, pe care îl are orice cetățean din ...  continuare »

Fara comentarii »

CA LA…PLEVNA Un scandalagiu s-a luat la harţă cu toată lumea, s-a „luptat” cu mobilierul, chiar şi cu aparatele dintr-un bar

Marti, 14 Februarie, 2017

Cu toate că agresorul nu a dorit să declare nimic referitor la cele petrecute în după-amiaza zilei de 11 februarie a.c., într-un bar din cartierul Plevna, jandarmii au pus ,,cap la cap” declarațiile martorilor, clarificând întreaga situație de fapt. ,,Vizibil aflat sub influența băuturilor alcoolice”, după cum a relatat barmanul de serviciu, bărbatul a intrat în bar, adresând injurii consumatorilor și lovind cu picioarele în mobilier și aparatele de jocuri ...  continuare »

Fara comentarii »

3 autoturisme „belgiene” radiate din circulaţie descoperite în vamă FOTO

Marti, 14 Februarie, 2017

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat trei cetăţeni ucraineni la volanul  unor autoturisme ce figurau ca fiind radiate din circulaţie de către autoritățile belgiene. În data de 9 februarie a.c., în jurul orelor 14:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, cetăţeanul ucrainean Natalia M., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autoturism mar ...  continuare »

Fara comentarii »

Delgaz ne stinge lumina de Ziua îndrăgostiţilor. VEZI intervalul orar

Luni, 13 Februarie, 2017

„Lucrările pot fi reprogramate în situaţia apariţiei unor evenimente neprevăzute în reţelele electrice. Îi asigurăm pe clienţii noştri că mărimea zonelor afectate de întreruperi, precum şi numărul şi durata acestora sunt limitate la strictul necesar. Regretăm disconfortul produs de aceste întreruperi consumatorilor din zonă , dar, în acelaşi timp, considerăm foarte importantă creşterea calităţii serviciilor de care vor beneficia aceştia după ...  continuare »

Fara comentarii »

CAMPIONII, CAMPIONII! ACS Darabani a câştigat Cupa de iarnă! GALERIE FOTO

Duminica, 12 Februarie, 2017

Asociaţia condusă de omul de afaceri dărăbănean Dumitru Dănilă derulează un proiect sportiv serios la Darabani, asta o ştiu toţi fotbaliştii valoroşi din judeţ, chiar şi cei care au semnat pentru Tudora. Dărăbănenii au jucat foarte bine de la început până la finalul Cupei de iarnă, depăşind, pe rând, Unirea Săveni (6-1), AS Flacăra 1907 Flămânzi (3-1), ProSport Vf. Câmpului (4-0), în semifinală, şi nu fără emoţii, TransDor Tudora (5-4), în ...  continuare »

Fara comentarii »

SALVATOR DIN PASIUNE ISU Botoşani recrutează voluntari

Sambata, 11 Februarie, 2017

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic cu mențiunea ”apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală din care să reiasă cumulativ  cel puțin două din următoarele criterii: nu se află în ...  continuare »

Fara comentarii »

Ce să păţească un şofer după ce a fost oprit în trafic de politiştii de frontieră dărăbăneni?!

Marti, 07 Februarie, 2017

  Poliţiştii de frontieră dărăbăneni au depistat un bărbat din Botoșani care conducea prin Darabani un autoturism marca Ford Mondeo, cu numere de înmatriculare provizorii expirate. În data de 6 februarie a.c., în jurul orelor 13:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au oprit pentru control, în localitatea Darabani, un autoturism marca Ford Mondeo, cu numere de înmatriculare provizorii, condu ...  continuare »

Fara comentarii »

Primar PNL: „Ca să guvernezi trebuie să câştigi alegerile democratic, nu să răstorni guverne. Atunci eşti de dreapta…”

Luni, 06 Februarie, 2017

Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş, şi-a exprimat public părerea pe pagina sa de facebook despre starea tensionată din ţară, vorbind despre încălcarea unor principii ale democraţiei, interese oculte, organizaţii străine şi faptul că că mulţi protestatari ar putea fi „uşor manipulaţi”. Postarea sa a generat polemici aprinse în mediul online. Romanescu a fost felicitat de mulţi internauţi, dar şi criticat, chiar de către Ionică Nechifor, ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII vine din...Republica. De ce ideea a două Românii este falsă

Sambata, 04 Februarie, 2017

Când protestele au luat amploare și a devenit clar că românii nu vor ceda, o serie întreagă de politicieni, precum și ziariștii sau formatorii de opinie apropiați lor, au început să promoveze prin media, ideea că există două Românii. Una chipurile majoritară, profundă, curată, adevărată, umilă care stă acasă și se bucură de ultimele creșteri ale veniturilor și o altă Românie, a tinerilor ușor de manipulat, rupți de națiune, certați cu pietatea ...  continuare »

Fara comentarii »

Tineri dărăbăneni convocaţi la naţionala de futsal!

Sambata, 04 Februarie, 2017

„Îl cunosc de mult pe Cojocaru, a fost cu mine şi la Suceava, este un jucător muncitor, foarte conştiincios. Fernando face unele meciuri extraordinare, iar altele în care te trânteşte, dar este un copil, până la urmă” a declarat pentru Darabaneni.ro, Dumitru Dănilă, preşedintele clubului, care mai precizează că îi va conduce la lotul naţional şi pe ceilalţi 3 tineri jucători convocaţi la naţională din Moldova, câte unul din Vicov, Vaslui şi Piatra ...  continuare »

Fara comentarii »

Scrisoare deschisă adresată unui parlamentar botoşănean „Fii leu şi nu oaie”

Vineri, 03 Februarie, 2017

Graba cu care Guvernul Grindeanu a aprobat ordonanțele ce modifică politica penală a statului, și care, printre altele, prevăd pedepse mult mai mici pentru fapte precum abuzul în serviciu, și dezincriminează neglijența în serviciu, a generat cele mai ample proteste din ultimii 26 de ani. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în peste 60 de orașe din țară. Inclusiv la Botoșani, oamenii și-au manifestat nemulțumirea ieșind la protest două zile la rând. ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare